DEBĪLS KAĶIS!

Reitings 1416
Reģ: 25.06.2012
Es vairs nezinu, ko iesākt. Man ir pilnīgi debīls kaķis.
Dzīvojam daudzstāvu mājas pirmajā stāvā. Mans ikdienas scenārijs jau pēdējos divus gadus- tiklīdz atveru logu, kaķis ir ārā. Viņš izlec, stundu padzīvo un tad nāk zem maniem logiem un pilnā balsī ĶĒRC!!!!!!! Eju viņam pakaļ, viņš bēg. Nenoķeru, ienāku atpakaļ dzīvoklī un viņš atkal ir zem logiem un ĶĒRC! Skaļi, spalgi un kaitinoši. Man jau būtu vienalga, bet jūtu, ka kaimiņiem vienu dienu varētu apnikt un viņi varētu to nezvēru noindēt!
Man nav ne jausmas, kādēļ viņš tā dara! Dzīvojam kopā ar suni, bet viņš tā uzvedās jau pirms suņa ienākšanas ģimenē! Ēst viņam dodu, nesitu viņu, šad tad arī samīļoju (lai gan viņam tas nepatīk), bet viņš tāpat katru dienu atkārto vienu un to pašu scenāriju- izlec pa logu un tad ĶĒRC! Goda vārds, dzīvniekus mīlu vairāk par visu pasaulē, mans suns ir mana dzīve, bet naktīs, kad tas kaķis brēc zem logiem, gribas viņu vienkārši izsmērēt pret sienām.
Es pat nezinu, ko gribu dzirdēt no Jums, varbūt kādu padomu vai izskaidrojumu, kāpēc viņš tā uzvedas.
Uzreiz palūgšu sevi par dzīvnieku nīdēju nesaukāt un neapvainot tajā, ka par dzīvniekiem rūpējos, jo tas tā nav.
23.08.2012 17:22 |

Reitings 787
Reģ: 11.04.2009
Dope, Tu vispar normala esi? Tiesam nav kauns sadi runat par autori? Pamegini gan izmainit raksturu, teiksim 5 gadus vecam, traumetam kakim. Loti to gribetos redzet.
23.08.2012 18:49 |

10 gadi
Reitings 8191
Reģ: 01.11.2009
lauvens, esmu gan normāla. :D Un nē, man drīzāk būt kauns autores vietā par tādu attieksmi pret dzīvnieku un vēl sūdzēšanos šeit.
23.08.2012 18:51 |

Reitings 452
Reģ: 07.02.2011
gribas viņu vienkārši izsmērēt pret sienām.
Ak jēl,tiec no viņa vaļā un būs miers, paņem jaunu, izkastre un aizgaja labāka dzīve ;)
23.08.2012 18:52 |

Reitings 787
Dope, es gan domaju, ka, ja autori neuztrauktu kakis un vina vinu nemiletu, tad vins jau sen butu nokluvis tur, no kurienes nacis. Loti pareizi, ka meitene ludz padomu citiem, nevis izvelas vieglako celu - atteikties no kaka.
23.08.2012 18:52 |

Reitings 161
Reģ: 29.01.2009
Ak Dievs, te jau diskusijas autorei pāris citas, laikam, linča tiesu izveidotu ja vien varētu :D
Nevajag jau tik saasināti viņu apsaukt un stāstīt, ka suni redz mīl vairāk :D

Brīnos,ka kaķis neiedomājas pats lekt augšā, viņi taču lien visur kur vajag/nevajag :D

Būtu pilnīgi slimi, ja kaķa dēļ tagad nevērtu logus vaļā vai kurpes lipinātu pie griestiem, lai tik neapčurā :D

Neesi kādreiz mēģinājusi - kad noķer kaķi,kurš auro zem loga, bet rokās nedodas- parādīt, nu tas ir ielikt no tās vietas pa logu mājā?! Varbūt viņam aizietu? :)
23.08.2012 18:54 |

10 gadi
Reitings 8191
lauven,
gribas viņu vienkārši izsmērēt pret sienām.
,
šķiet, ka autorei tiešām rūp kaķis. Rodas drīzāk iespaids, ka viņa grib dzirdēt labākos variantus, kā tādu minku nomērdēt, nevis vērst visu par labu ABĀM PUSĒM, ne tikai sev. Viedokļi atšķirās. Priecīgu vakaru!
23.08.2012 18:54 |

Reitings 452
Reģ: 07.02.2011
Tur tā lieta, ka pati neaudzināji to kaķi un tev nav pat jausmas, kā viņš tika audzināts iepriekš. Iesaku vnk tikt vaļa, būs labāk, es no tāda, kas čurā kurpēs uzreiz atbrīvotos, it sevišķi ja nav mans personīgais.
23.08.2012 18:57 |

Reitings 134
Reģ: 13.08.2012
"to nezvēru noindēt!"
"šad tad arī samīļoju "
"mans suns ir mana dzīve"
"tas kaķis brēc"
"Man nav ne jausmas, kādēļ viņš tā dara"
nu, tu paklausies, kā tu par savu kaķīti runā, tas kaķis, to nezvēru, bet par suni, mans suns, tu vienkārši kaķīti nemīli, un tāpēc arī viņš tā dara, man arī ir kaķītis, ar diezgan riebīgu un spītīgu raksturu (siamas), bet mēs viņu tā milam un arī esam viņai iemācījuši mūs mīlēt un samīļot, kad atnākam mājās, arī pa nakti guļ mums ar draugu pa vidu vai vienam vai otram blakus...
mans secinājums ir tāds, ka tu vienkārši kaķīti nemīli, un šeit nav runa, ka tu par viņu nerūpējies...
23.08.2012 18:57 |

Reitings 787
Dope, beidz parspilet. Ja Tu 2 gadu garuma pa naktim nevaretu izguleties kaka brivdomataja del, Tu noteikti vinu uz rokam vien nesatu (protams, parnesta nozime). :D Pie tam, no kaiminiem sanemot niknus skatienus!
Autore neviena vieta nav minejusi, ka gribetu kaki nomerdet! Cilveks vienkarsi nolaiz savu tvaiku. Ja kads dusmas pasaka, ka grib kadu nozmiegt, nenozime uz reiz, ka taisas klut par slepkavu, ja?
23.08.2012 18:59 |

Reitings 7143
Reģ: 13.04.2012
Candypop, es ceru, ka tad, kad tu kādreiz kādam apniksi vai nepatiksi, no tevis arī tiks vaļā ;) Ragaviņās un uz mežu.
23.08.2012 19:00 |

Reitings 803
Reģ: 23.05.2011
kapēc nevar pievienot logam ķēdīti, ar tādu lielumu, lai kaķis nevarētu izlekt ārā? man tā bija, jo mans kaķis vienmēr gribēja izlēkt pa logu, tāpēc likām ķēditi. visu cauru dienu logs var stāvēt vaļā, kaķis nekur nepazuda.
23.08.2012 19:08 |

Reitings 4258
Reģ: 18.06.2012
Dope, beidz parspilet. Ja Tu 2 gadu garuma pa naktim nevaretu izguleties kaka brivdomataja del, Tu noteikti vinu uz rokam vien nesatu (protams, parnesta nozime). Pie tam, no kaiminiem sanemot niknus skatienus!

Man arī ir kaķis-brīvdomātāja, ko paņēmām no ielas jau pieaugušā vecumā. Zini, nēsāju uz rokām gan pārnestā, gan burtiskā (lai arī viņai tas nepārāk patīk, tomēr man ik pa laikam pašai patīk samīļot un sabužināt) nozīmē. Kad man viņa besī (jo viņa arī mēdz kliegt un iebiedēt mūsu otru kaķi), izšķiru viņus un viņu pašu ignorēju, bet nekad neiedomājos par iespēju dusmoties un aizvainot viņu.

Kaķis nav cilvēks, nespēj pateikt, ka mēs paši esam debili. Ja esam uzņēmušies atbildību, tad vajag to arī nest. Man ļoti nepatīk tādi cilvēki kā autore, kura dzīvnieku iedomājas par spēļmantiņu, kurš nekad neizdvesīs nevienu skaņu un neizdarīs pa savam prātam, un žēl viņas kaķa.

10 gadi
Reitings 8191
lauven, es jau trīs gadus naktīs mēdzu celties augšā, lai ielaistu savu kaķi pa logu un tālāk čučētu ar viņu kopā vienā gultā. Un mans kaķis ir tāds pats brīvdomātājs - iet, kur grib, dara, ko grib. Autore neminēja, ka kaimiņi ko viņai saka un tas, ka `izsmērēt pret sienu` izklausās tā pat kā nomērdēt. Es neapgrozos sabiedrībā, kurā, esot dusmās, kāds runā to, ko patiesībā nedomā.

Reitings 571
Reģ: 03.03.2012
Nevajag izturēties tā it kā tas dzīvnieks būt kaut kāds svētais, bet saimniece - pēdējā neliete. Ir kaķi, kuri patiešām ir nenormāli neizturami, lai ko mēģinātu darīt. Mana draudzene pirms gadiem tādu no patversmes paņēma. Viņa ir labestīgākais cilvēks kādu zinu un pret to dzīvnieku izturējās ar neizsakāmu mīlestību, jo jau sen bija gribējusi kaķīti, sen bija gribējusi palīdzēt kādam kaķītim no patversmes utt. Taču, tas dzīvnieks bija neizturams - ķērca, skrāpēja visus līdz asinīm, ārdījās pa dzīvokli, mīza kurpēs. Draudzene bija ļoti mīļa un jauka pret viņu visu laiku, bet vienalga saņēma tikai un vienīgi tādu attieksmi. Tāpēc es noteikti netaisītos uzreiz par nosodītāju saimniecei, jo ir kaķi, kuri patiešām ir briesmīgi, neatkarīgi no tā, cik mīļi izturies. Varbūt šī saimniece arī bija mīļa visu laiku, bet vienkārši šobrīd vairs nespēj izturēt.

10 gadi
Reitings 8191
Jasmin, tava draudzene tak kaķi nesauca par debīlu un negribēja smērēt pret sienu? Lūk arī atšķirība.
23.08.2012 19:10 |

Reitings 218
Reģ: 10.08.2012
Es ar topasu iedomajos,kad vins grib tikt atpakal pa logu! Ka izgaja ta ieies.
23.08.2012 19:11 |

Reitings 787
Pievakare un Dope, jus varat runati tikai par SAVU kaki. Ta ka vajadzetu zinat, ka katrs kakis ir pilnigi savadaks! ;)

Jasmin +1. Man gribetos redzet, ka sitas trakas baurotajas aizstavetu kaki, kurs tikai aiz savas greizsirdibas sakroplotu/gribetu sakroplot zidaini. Ja, ir pat tik nenormali kaki.
23.08.2012 19:13 |

10 gadi
Reitings 8191
Nu tad nav ko zīdaini cept pie tāda kaķa. Es palieku pie sava, neredzu autorē neko labu un atbildīgu.
23.08.2012 19:15 |

Reitings 4258
Reģ: 18.06.2012
Pievakare un Dope, jus varat runati tikai par SAVU kaki. Ta ka vajadzetu zinat, ka katrs kakis ir pilnigi savadaks!

Man ir darīšana ar savu mājas kaķi, ar ielas kaķeni un ielas kaķenes diviem kaķēniem. Ielas kaķene ir visai mežonīga, viņa nedodas rokās, viņa var iebaidīt citus kaķus, atņemt barību, viņa arī kliedz, ķērc utt. Neredzu nekādu dižu atšķirību starp autores aprakstīto gadījumu, tikai otrā kaķa vietā viņai ir suns. Principā autores kaķis neko nenormālu nedara, tikai brēc. Un viss. Viss - par ko jālamā kaķi par debilu? Debila ir saimniece, ka neiedomājās, ka kaķi ir dažādi, ka kaķis nav suns, kurš sēdēs pie saimnieka kājām.

Vot, karma, Tu, cilvēks, gribi darīt labus darbus, bet šī Tev vienkārši iespļauj sejā!

Zini, saka, ka piedzemdēt bērnu nav varoņdarbs - varoņdarbs ir tad, kad tu izaudzini bērnu, iemāci viņam dažādas lietas utt. Tāpat paņemt kaķi no ielas/patversmes nav varoņdarbs, ir jāmācās ar viņu uzaudzināt un sniegt viņam labas mājas, attieksmi. Tu neesi neko izdarījusi labu, lai kaķim būtu jāsaka tev paldies vai lai tas skaitītos labs darbs. Tu esi vienkārši paņēmusi kaķi un jau gribi no viņa atbrīvoties.
23.08.2012 19:18 |

Reitings 787
Dope, un Tu doma, ka berna vecaki ko tadu vareja iedomaties? Vai parim vajadzetu palikt bez berniem tamdel, ka ir kakis majas?
Un aizmirsu piebilst, ka cilveki dusmas medz ne to vien sarunat, un tas nevis ir atkarigs no sabiedribas, kura atrodies, bet gan no cilveka rakstura.
23.08.2012 19:18 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits