DEBĪLS KAĶIS!

Reitings 1416
Reģ: 25.06.2012
Es vairs nezinu, ko iesākt. Man ir pilnīgi debīls kaķis.
Dzīvojam daudzstāvu mājas pirmajā stāvā. Mans ikdienas scenārijs jau pēdējos divus gadus- tiklīdz atveru logu, kaķis ir ārā. Viņš izlec, stundu padzīvo un tad nāk zem maniem logiem un pilnā balsī ĶĒRC!!!!!!! Eju viņam pakaļ, viņš bēg. Nenoķeru, ienāku atpakaļ dzīvoklī un viņš atkal ir zem logiem un ĶĒRC! Skaļi, spalgi un kaitinoši. Man jau būtu vienalga, bet jūtu, ka kaimiņiem vienu dienu varētu apnikt un viņi varētu to nezvēru noindēt!
Man nav ne jausmas, kādēļ viņš tā dara! Dzīvojam kopā ar suni, bet viņš tā uzvedās jau pirms suņa ienākšanas ģimenē! Ēst viņam dodu, nesitu viņu, šad tad arī samīļoju (lai gan viņam tas nepatīk), bet viņš tāpat katru dienu atkārto vienu un to pašu scenāriju- izlec pa logu un tad ĶĒRC! Goda vārds, dzīvniekus mīlu vairāk par visu pasaulē, mans suns ir mana dzīve, bet naktīs, kad tas kaķis brēc zem logiem, gribas viņu vienkārši izsmērēt pret sienām.
Es pat nezinu, ko gribu dzirdēt no Jums, varbūt kādu padomu vai izskaidrojumu, kāpēc viņš tā uzvedas.
Uzreiz palūgšu sevi par dzīvnieku nīdēju nesaukāt un neapvainot tajā, ka par dzīvniekiem rūpējos, jo tas tā nav.
23.08.2012 17:22 |

Reitings 231
Reģ: 20.08.2010
Nav stulbu dzīvnieku, ir stulbi saimnieki. Un tieši tāda tu arī izklausies.
23.08.2012 18:04 |

10 gadi
Reitings 8191
Reģ: 01.11.2009
Man žēl, ka kaķi izglābi Tu. Es neizprotu, kā var tik ļoti ienīst dzīvnieku, kuru PATI PAŅĒMI PIE SEVIS. Un pielikt 3 koka pagalītes pie pirmā stāva nu dien ir milzīga problēma. Vajag padomāt ar galvu, kādēļ kaķis tā uzvedas, ja jau iepriekšējā saimniece izmeta zem riteņiem, tad nebija diez ko labāka par tevi. Tādas dusmas uzdzini, ceri, ka dzīve tev neatriebsies par to, ka tik ļoti neciet savu otru mājdzīvnieku.
23.08.2012 18:06 |

Reitings 5395
Reģ: 29.01.2009
ja es būtu kaķis un man būtu tāda saimniece es arī aptaisītu tavas kurpes, ja tās atstātu pieejamā vietā!!!
Vispār esmu kaķa pusē, un pati vien esi vainīga. Dzīvnieki jūt cilvēka attieksmi un attiecīgi reaģē!
23.08.2012 18:07 |

Reitings 1251
Reģ: 23.03.2010
Fui, riebīgi lasīt to, ko Tu raksti. Pati nezināji, ko gribi un tagad vaino dzīvnieku.
Kaķa vietā es ne tikai par kurpēm parūpētos...
23.08.2012 18:09 |

Reitings 5087
Reģ: 01.03.2009
Un vispār kā kakjis dzīvojot 1.stāvā neies ārā, īpaši jau šitāds savāktais savvalas kakjis, vinjam tas instinktos, manējais kā saoda gaisu, tā uz dienām 4 reizēm aizklainjoja, nu ar to ir jārēkinās, ja panjem mājās..
Nu pieliec logiem kaut kādas žalūzijas, tīklinju utml. No āras dabūt iekšā, nevis kjerstīt, bet pielabināt ar kādu gardumu..
23.08.2012 18:09 |

Reitings 4129
Reģ: 29.01.2009
Man arī ir kaķis apkārt staigātājs, bet pie viena loga ir noliktas stilizētas trepītes un mincis var nākt un iet, kad vien vēlas. Lai gan man logs tikpat kā ciet, bet viņš tiek uz palodzes un skrāpējas pa logu-atliek tikai ielaist. Es domāju, ka Taviem kaimiņiem daudz labāk patiktu trepītes pie loga nekā mūžīgi klausīties kaķa ņaudēšanu. Un vispār, cik augstu ir palodze? Mans mincis lec uz visu logu palodzēm arī bez visām trepītēm. :)
23.08.2012 18:13 |

Reitings 1416
Reģ: 25.06.2012
Vot, karma, Tu, cilvēks, gribi darīt labus darbus, bet šī Tev vienkārši iespļauj sejā!
Jūs domājat, ka tad, kad es viņu pirms diviem gadiem paņēmu, es pret viņu attiecos tāpat kā tagad? Nē, ne tuvu! Es viņu čubināju, uztraucos un darīju visu, lai viņam pie manis patiktu, bet vienā brīdī tas vienkārši noriebās!!!!
Dope, davaj aizver muti ;) Es domāju, ka Tu nezini labāk to, kas ir un kas nav milzīga problēma, labi?
Ja es varētu, es to kaķi vienkārši aizfīrētu uz kādu lauku īpašumu, kur viņš varētu bļaut cik viņam tīk, bet tādas iespējas nav.
23.08.2012 18:14 |

10 gadi
Reitings 8191
Ieva, davaj iemācies būt atbildīgai arī pēc diviem gadiem un mīlēt dzīvnieku tādu, kāds viņš ir. Vismaz es neesmu vienīgā, kura domā tā pat. Pati vien esi vainīga.
23.08.2012 18:20 |

Reitings 787
Reģ: 11.04.2009
Meitenes ka jau vienmer sak savus uzbraukums nemaz neiedzilinoties autores teksta. Pirmam kartam, var redzet, ka lielakajai dalai nav bijusi nekada saistiba ar tiesam traku kaki, kurs nav nekads milais klepju kakitis. Otrkart, varetu jau autorei braukt auguma, ja vina sadi rakstitu pec 2 nedelu ilgas sadas kaka uzvedibas, bet nu ne jau pec 2 gadiem!!! Un domaju gan, ka pa tik ilgu laiku kakis, kuram ir drausmiga uzvediba, spej izvest no pacietibas ari loti pacietigus cilvekus, pie tam, varu iedomaties autores kauna sajutu no kaiminiem.
Cik saprotu, kakis ir panemts no patversmes, kad nav vairs mazins un tik viegli audzinams. Domaju, tamdel ari ir sadas problemas. Un, lai cik launi tas neizklausitos, tas bija galvenais iemesls, kamdel es negribeju nemt kaki no patversmes - nekad nevari zinat, kads tam kakim ir raksturs, kamdel vins atrodas patversme un kas vinam ieprieks ir nodarits.
23.08.2012 18:25 |

10 gadi
Reitings 8191
lauvens, viņa kaķi izglāba. Cita saimniece atstāja viņu novārtā. Un no patversmes dzīvnieki parasti ir jauki, jo tie saprot, ka tomēr kādam ir vajadzīgi.
23.08.2012 18:27 |

Reitings 5087
Tava vaina ir tā, ka Tu neesi vinjam nodrošinājusi apstākljus! Kaut ko tagad gaidi, ka viņš pats sāks sevi audzināt.. Tas ir tikai dzīvnieciņš! Tas kā Tu viņu audzini un radi atbilstošu vidi.. Lauj vinjam elpot! Ar kādu domu tad Tu vinju njēmi, lai vinjš staigātu saitītē un izklaidētu Tevi? Viņš jau Tev nelūdza sevi ņemt. Tev vispār pat pašai viņu vajadzētu izvest ārā izstaigāties! Izklausās, ka viņam tiešām vislabāk būtu laukos, savādāk tagad kā ieslodzīts un viņš jūt to negatīvo auru, un tāpēc arī tā darās ar kurpēm.
23.08.2012 18:27 |

Reitings 787
Reģ: 11.04.2009
Dope, nu jau nu jau. Ne vienmer tie dzivniecini ir tik loti pateicigi, ta ir loti naivi domat. Un dzivnieki patversmes nonak ne tikai tamdel, ka saimnieki atstaj dzivnieku novarta!
23.08.2012 18:33 |

Reitings 1983
Reģ: 13.01.2012
Vienīgais variants, manuprāt, ir trepītes pie loga.

Ja es varētu, es to kaķi vienkārši aizfīrētu uz kādu lauku īpašumu, kur viņš varētu bļaut cik viņam tīk, bet tādas iespējas nav.

Katrā ziņā, man tava attieksme ir skaidra... Ja tu mīlētu to kaķīti, tu tā par viņu neizteiktos.

Nebrīnīšos, ja nākamais solis būs kaķa "aizfīrēšana" uz labākiem medību laukiem.
23.08.2012 18:36 |

Reitings 200
Reģ: 22.08.2012
mans kaķis arī vnm lec uz loga bet tāpēc jau es viņu nedusmojos. kaķis jau nav vainīgs ka viņam neļauj iet ārā- Viņš jau to nesaprot :) ...
pieliku logam sietu priekšā .. man labums jo visu laiku varu turēt logu vaļā un kaķis tiek pie svaiga gaisa. :) un es dzīvoju 3. stāvā :)
23.08.2012 18:38 |

10 gadi
Reitings 8191
lauvens, pati esmu darbojusies patversmē un manas pieredzes laikā ir gadījies sastapt tikai vienu sunīti, kurš ir bijis dusmīgs un tas pats tādēļ, ka saimnieki slikti izturējās. Ja apsver domu ņemt dzīvnieku no patversmes, tad iesaku aizbraukt un pamēģināt, apskatīties, noskatīt. Nav jau arī tā, ka dzīvnieku ņem uz dullo.
23.08.2012 18:40 |

Reitings 3273
Reģ: 16.06.2012
Ja nav trepīšu, tad pieliec kaut parastu dēli. Manējais gan ir gudrs, pats staigā pa logu ārā, ielec iekšā un jūtas kā karalis. :) Un kaķis noteikti nav vainīgs, tāpēc par debīlu nevajag apvainot.
23.08.2012 18:40 |

Reitings 3934
Reģ: 01.04.2011
Stulbi šajā tēmā ir autori saukt par stulbu. Kaķi nav vienādi, tāpat kā cilvēki. Tās, kas saka- sūdīga saimniece vai riebīgā, jo nemīl savu kaķi- vienkārši nav sastapušās ar daudz kaķiem. Ir kaķi, kas kož, ir kas neļauj sevi glaudīt, ir 101 dīvainība, ko kaķi dara. Ja neticat, uztaisat tepat tēmu, lai kaķu īpašnieces pastāsta.
Ja saimniece kaķi neaprūpētu vai kaķim saimniece nepatiktu, kaķis pie loga nenāktu. Aizbēgtu prom un viss. Drīzāk izklausās, ka kaķis kaut kāds hipijs, brīvību mīlošs :D
Es te ieteiktās kāpnītes pie loga neliktu, jo kāda garantija, ka nesāk rāpties dzīvokli visi sētas bomžu kaķi. Drīzāk to logu, kuru izmanto vēdināšanai, aizklātu ar kaut kādu sietu vai restēm.
23.08.2012 18:41 |

Reitings 5087
kaķis jau nav vainīgs ka viņam neļauj iet ārā- Viņš jau to nesaprot

Tieši tā. Es, piemēram, vainoju vienīgi sevi, kad atstājot 2. stāva logu vaļā, viņš bija izlecis ārā uz betona un samežģījis ķepiņu, bet te acīmredzot tiek vainots dzīvnieks?!
23.08.2012 18:44 |

10 gadi
Reitings 8191
summer, ja reiz kaķis ir paņemts, tad viņš ir jāmīl tāds, kāds ir un jācenšas viņa uzvedību labot, nevis nicināt un neizrādīt pietiekami mīlestības. Kāds brīnums, ka čurā kurpēs. Gan jau saimniecei arī gribētos tam kaķim uzčurāt vai saplēst viņa mantiņas.
23.08.2012 18:46 |

Reitings 7143
Reģ: 13.04.2012
Pag, tas ir kaķis vai lupatu lelle? Spriežot pēc tā, ko tu no viņa sagaidi, tā ir lupatu lelle, kas stāv, kur to noliek. Kaķis ir dzīvs, viņš ir personība tāpat kā tu, un viņš nav vainīgs, ka tu viņam nenodrošini nepieciešamos apstākļus. Pieļauju iespēju, ka dzīvoklī ir pakešu logi. Kas traucē vērt logu no augšas, lai kaķis neizlīstu ārā? Starp citu, ir tāda opcija kā siets logam priekšā, ja nav cita risinājuma. Bet minēšu - noteikti atradīsies kāda atruna, kāpēc sietu nelikt.
Par čurāšanu kurpēs - kaķis ir kastrēts? Man aizdomas, ka nē.
23.08.2012 18:48 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits