Kārtot pēc: jaunākā, vecākā

ko ar tādu var darīt?

Reitings 261
Reģ: 05.06.2012
sveikas! stāstīšu, jums par cilvēku, kuru nu es galīgi neizprotu.. mana māsa, pēc mēneša viņai 17, bet.. es vispār neizprotu, viņa kā tāds ūbdzis, nekas viņai neiniteresē, pusvasaru mājās pie tv, pc nosēdējusi, ne draugu, ne kā.. bāc kur tā var.. un pamēģini viņai ko teikt, viņai nepielec.. īgna, visu laiku božas,.. piemēram,kad mamma ko palūdz izdarīt, sāk vaimanāt, ka visu laiku '' ko dara, jau pusdienas taisīt palīdzējusi u.t.t... vnk tāda dusma uznāk, bet lai ko teiktu, viņa vnk nesaprot, tā tak nevar dzīvot ! es pat nezinu ko viņa vispār domā, vai pat pēc skolas beigšanas ko patstāvīgi varēs izdarīt,jo nu ir tā, ka viņai, es piemēram, ja kko vajag un pati netieku vai kā, nevaru uzticēt tā vnk kko izdarīt, jo būs vainu tā, ka viņa nemaz netaisas to darīt, vai aizies, kko pārpratīs, nesapratīs un aizies uz māju tā vnk.. bezsakars..! kā viņai lai iestāsta un liek saprast, ka dzīve ir kas vairāk par to ko viņa dara, nu, ka tas nav norm;āli... :( ;)
11.08.2012 15:44 |

Reitings 91
Reģ: 25.07.2012
Man bija līdzīgi ar brāli. Lai gan meitenei visu laiku sēdēt mājās utt. ir diezgan dīvaini,parasti puiši caurām dienām nosēž pie pc.
Es brālim visu laiku centos ieskaidrot,ka tā nevar dzīvot,ka jāsāk kkas darīt utt. viņš vnk pasūtīja mani pāris mājas tālāk un teica,lai netraucēju. Mamma arī mēģināja ar viņu runāt,nekā. Tā viņš negāja uz skolu,tik mājās pie pc sēdēja. Agrāk labi mācījās,beigās knapi četrinieki vakarskolā bija. Bet ir lietas,kuras maina cilvēku. Mans brālis iepazinās i-netā ar tiešām jauku meiteni,kura ļoti labi mācās,raksturā labs cilvēks utt. un mans brālis sāka kļūt citādāks. Viņš sāka mācīties,pabeidza labi skolu,iestājās augstskolā,ir apņēmības pilns,labi mācās,meklē pats darbu - atrada. Strādā paralēli studijām,kārto māju,darās viskautko. Viņš ir galīgi cits cilvēks,bet es pat negribu iedomāties kas varētu notikt,ja ar meiteni viņš pašķirtos,laikam tad atkal saietu viss greizi viņa galvā un vēl visu pamestu... Bet ceru,ka nekas tāds nenotiks.
11.08.2012 15:52 |

10 gadi
Reitings 531
Reģ: 29.01.2009
a varbūt viņai kkāds depresnjaks un dzīvē kkas nomāc,ka neredz ne prieku, ne jēgu kko darīt?un tad nu vnk tagad eksistē. Ja tā nav,tad gan kaprīzes un slinkums,bet moš sāc ar to,ka parasi varbūt viņu kkas nomāc,moš klasē viņu nepieņem,draugu redz nav utt.
11.08.2012 15:53 |

Reitings 261
Reģ: 05.06.2012
cik esmu runājusi, un domāju , ka tad tiešām varētu tā arī būt, ka problēmas klasē... bet tur atkal neviens cits kā viņa to mainīt nevar...un skolas maiņa, kā viņa tagad grib, es nezinu, varbūt atrisinia, jo cik zinu, tad viņai šajā, kurā vēl mācas, bija kkādas problēmas gan ar mācīšanos, gan klases audzinātāju...
11.08.2012 15:59 |

Reitings 555
Reģ: 05.01.2012
nu man bija tāds posms 12-13 gados, kad nežēlīgi kaitināja, ka man visu laiku kaut ko prasa izdarīt, protams, ka tagad apzinos, cik nesmuki rīkojos u.t.t, bet iespējams, ka meitenei pašai ir kaut kādas problēmas, viņa pati netiek galā un citus klāt arī nelaiž. jāpārdzīvo šitie tīņu vecumi.
11.08.2012 16:01 |

10 gadi
Reitings 531
nu redz kā.....pareizi,ka, ja problēmas klasē,ar kurām katru dienu jāsaskaras,riktīgi varētu nomākt. Labāk lai maina to skolu,citreiz tas atrisina. Jo arī,ja vaina ir viņā,vieglāk sākt būs no baltas lapas sevi parādīt citā gaismā un nepieļaut vecās kļūdas jaunajā skolā,nevis vecajā,kur visiem priekšstats jau izveidojies,tagad sākt mainīties-tāpat jau visi uzlūkos viņu kāda viņa bija.
11.08.2012 16:02 |

Reitings 6531
Reģ: 18.08.2010
uzshaut pa pakausi un iedzit kartupelju vaga uz menesi!
11.08.2012 16:02 |

Reitings 963
Reģ: 08.05.2010
Es ar domaaju,ka varetu nomainit skolu.Meitene gjau domaa,ka neviens vinu nesaprot un nenaak pretii ar skolas mainu,bet vinai taads vecums,ka taas smiekliigaas skolas un klasesbiedru probleemas liekas tik milziigas,ka shausmas..Un ja taas probleemas tieshaam taadas nopietnas,tad pashai meitenei ir gruutaak koncentreeties uz maacibaam un protams,ka arii uz skolu iet negribaas.
11.08.2012 16:21 |

Reitings 10475
Reģ: 01.08.2010
Mums no sava +4 līdz +10 gadu vecuma šķiet, ka mūsu mazie brāļi un māsas ir nespējnieki.
Man bija uz mata tāda situācija ar māsīcu. Es tā čaklā, labā, a viņa lodere, kura, protams, nejēdz dzīvot. Tas pāriet, tagad viņa ir iekārtojusies labā amatā, viņas attiecības ir palikušas nopietnas, viņa prot kārtot māju, taisīt ēst utt. Šķiet, ka tajā brīdī, kad liekas, ka brālis/māsa ir totālie pāķi ir drīzāk grezsirdība, kaut kāds nepamatots aizvainojums vai pārlielu liela vēlme izskatīties labai, kārtīgai utt.
11.08.2012 16:36 |

Reitings 63
Reģ: 16.03.2012
nuuu, man, šo aprakstiņu izlasot, šķiet, ka es meiteni ļoti labi saprotu :D
es arī visu laiku sēžu mājās, pārsvarā tikai pie datora, no mājas darbiem gandrīz neko nedaru. ja kaut kur vajag iet, izvairos no iešanas vai arī izdaru to ar grūtībām.

nezinu par tavu māsu, bet nu, kāpēc es tā daru? jo man besī, kā es izskatos, kā es runāju, nu principā kā es gandrīz visu daru. izejot uz ielas, man šķiet, ka visi par mani domā kaut ko sliktu. tas par neiešanu ārā. par majās darbu nedarīšanu un nepalīdzēšanu gan nemācēšu teikt, vai tas ir vienkārši slinkums vai kas, bet tajās retajās reizēs, kad man liek darīt kaut ko, ko es negribu, es sāku kaut ko dusmās dauzīt vai arī vienkārši domāju, kā varētu nomirt. kad es mēģinu nedusmoties un savākties, man paliek slikti, un es ne jau tikai morāli, bet arī viss trīc, tek auksti sviedri un tamlīdzīgi. un to nav tā tik vienkārši ignorēt :/

pagaidām, kamēr vasara, man ģimenē neko daudz neaizrāda un atļauj vnk neko nedarīt, un sen nebiju jutusies tik labi, kā tagad. un man žēl tavas māsas, ja viņai visu laiku aizrāda. vnk dzīvo savu sabiedrisko un laimīgo dzīvi un liec mierā cilvēkus, kas tā nejūtas.
11.08.2012 16:48 |

Reitings 94
Reģ: 10.02.2012
Tieši tā-nepārtraukta aizrādīšana novedīs tikai pie spītības ;)
Un pielnīgi piekrītu par skolas maiņu, jo jaunieši ir pārāk nežēlīgi, turklāt zaudēt vairs nav ko.
11.08.2012 17:03 |

Reitings 4258
Reģ: 18.06.2012
Manuprāt, jūsu (tava un citu radinieku) attapība ir diezgan zema. Izlasot diskusijas sākumu, gribēju vaicāt, vai tu esi runājusi ar savu māsu un sirsnīgi, bez pārmetumiem pajautājusi, kas viņai kaiš. Lasot tālāk, izrādās, ka pat zini daļu no problēmas - nepatikšanas skolā. Kā tu vari vēl brīnīties, kāpēc viņa ir tik neaktīva un īgna?

Mans ieteikums tev ir mainīt savu attieksmi pret viņas problēmām, kas, iespējams, tev neliekas tik lielas, lai, piemēram, mainītu skolu un beigt teikt, ka "bet tur atkal neviens cits kā viņa to mainīt nevar". Tā ir taisnība, taču jūs varat viņu atbalstīt ar sarunām, palīdzību citas skolas atrašanā. Nevis teikt, ka viņa neko nedara pa mājām, bet uzslavēt par to, ko dara. Vai, piemēram, ierosināt kopīgi iztīrīt māju un pēc tam kopīgu pastaigu, aizbraukšanu uz jūru, kino utt. Bez atbalsta un sapratnes ir grūtāk pašam mainīties.

Es ļoti labi saprotu tavu māsu
11.08.2012 18:13 |

Reitings 8272
mans brālis tieši kopš ir kopā ar savu jauno draudzeni neko nezin vairāk par miegu. viņš var tikai gulēt un gulēt. pat tad, kad aizbraucām 4 kopā atpūsties, viņš galapunktā jau pēc pāris h aizgāja čučēt :D iespējams, ka šīs attiecības viņam nesniedz piepildījumu
15.08.2012 10:05 |

Reitings 8272
man arī riebās un arī tagad riebtos ja vēl dzīvotu kopā ar vecākiem, kad man liek kko darīt, un nedod dievs vēl norāda, kā darīt, lai gan es pati zinu.tiešām pāriet visa vēlme kaut mazāko pirkstiņu pakustināt. bet, ja man neko nebakstīja, es pati visu darīju. bet tikko kā sajutu dzelžainus skatienus, kad kkas jādara, man vnk tas tracināja :D
15.08.2012 10:07 |

Reitings 8272
ja tava māsa pati saka, ka vēlas mainīt skolu, tad tā arī ir jādara, nevis jādomā, ka jūs ar māti esat gudrākas un ka skolu nevajag mainīt. jūs to meiteni pašas iedzīsiet depresijā, jo, ja skolā ir slikti viņai, tad kā viņai tos visus gadus izturēt? jūs pašas normālas esat?protams, ka māsa jūtas nesaprasta un nevajadzīga un sēž tikai pie datora ignorējot, ja pat viņai pasakot ka viņa grib mainīt skolu, tu tikai pasaki, ka viņai ir kaut kādas problēmas tur. tad ej un palīdzi, sniedz atbalstu, nevis purkšķi, ka viņa mājās neko nedara, sēž pie datora nekustīgi!!
15.08.2012 10:12 |

Reitings 308
Reģ: 10.05.2012
Man bija līdzīgi. Dzīvoju mazā pilsētiņā, klasesbiedriem nepatiku, viņi tālāk visus centās noskaņot pret mani, ka ''ar šito meiteni nevajag draudzēties'', tā ka draugu man nebija. Kur doties? Kā var nesaprast, ka ir periodi, īpaši šajā jūtīgajā vecumā, kad nav spēka vairs, negribas neko. Visās jomās kaut kas ir garām ,iespējams vēl neapmierinātība ar savu izskatu, nelaimīga mīlestība, da jebkas var būt. Forši, ka dažām no jums pašām tīņu gadi bija priecīgi un aizraujoši, paturiet prātā, ka ir arī atstumti cilvēki un vienkārši savādākie!
15.08.2012 10:15 |

Reitings 308
Reģ: 10.05.2012
Laiks visu noliks pa vietām un būs ok!
15.08.2012 10:15 |

Reitings 6750
Reģ: 16.01.2011
Tici man- skola var būt īstākā elle un var jebkuru iedzīt pilnīgās šausmās. Ja nav draugu, kas atbalsta vai palīdz, bet tikai nozākā, tad ir ļoti grūti vispār izdzīvot tur. Ja es būtu šādā situācijā, tad es visticamāk nomainītu skolu vai klasi, ja kādā no paralēlklasēm būtu mani draugi, kuri mani saprot. Mājasdarbos... nu hmm, tur jau varētu ost pēc izlutinātības, daudzi bērni nemaz neuzdrošinās vecākiem teikt tādas lietas ;)
15.08.2012 10:22 |

Reitings 473
Reģ: 16.07.2012
Tas pāriet. Arī man agrāk bija laiks, kad visi kaitināja, neviens nepatika, visi uzbāzās un traucēja, neko negribu, nemāku un nemaz negribu mācēt! Pārgāja. Paliks vecāka, skola beigsies un viņa aizies no skolas ar labu kravu pieredzes un aizies dzīvē, pati izcīnīsies un būs labs cilvēks. Uztraukties vajadzētu vairāk tad, ja viņa nebūtu mājās dabūjama, dzerstītos un sapītos ar nepareizajiem draugiem. Bet nu tomēr, lai nelīstu pie uguns, jāļauj apdedzināties! :)
15.08.2012 10:24 |

Reitings 2258
Kāpēc Tu domā, ka jādzīvo tā ka Tev šķiet pareizi? Kāpēc tā nevar dzīvot? Obligāti vajag bariņu ar draugiem, kurus katru diena satikt un spiedzot mestiem tiem ap kaklu? Katrs dzīvo savu dzīvi kā grib.
15.08.2012 10:58 |

Kārtot pēc: jaunākā, vecākā

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits