Kārtot pēc: jaunākā, vecākā
 

čebureki/belaši un tml. :)

 
Reitings 235
Reģ: 04.04.2011
meitenes!
kūkoju, kūkoju un izdomāju, ka gribu uzšmorēt mājās, ko šādu. Vai tie būtu čebureki, belaši vai kautkas tamlīdzīgs, bet gribētu jautāt : vai kāda te ir mēģinājusi? Gribētos lai uzrakstat receptītes.
Vispār gribas ko jaunu izmēģināt! Ir idejas? :)
01.07.2012 19:36 |
 
Reitings 188
Reģ: 03.07.2012
produkti:
mīklai:
1 glāze piena
1 ola
1 paciņa sausā rauga
1 tēj.k. sāls
2 ēd.k. cukura
6 ēd.k. augu eļļa
milti

pildījums:
300-400 g maltās gaļas
1 sīpols
nedaudz ūdens
sāls, pipari pēc garšas
eļļa cepšanai
gatavojam:

mīklu
1. Uzsilda pienu un izšķīdina tajā raugu, pievieno sāli, cukuru, eļļu, kārtīgi izmaisa. Kad tas izdarīts sākam pievienot miltus. Pie šķidruma pieberam glāzi miltu un iemaisām šķidrumā . Nepārtraukti mīcot mīklai beram pa drusciņai klāt miltus. Jāsamīca viendabīgu, mīkstu,elastīgu mīklu. Mīklu pārklājam ar dvieli un liekam saltā vietā rūgt.
pildījums:1. Maltajai gaļai pievienojam sīki sagrieztus sīpolus, sāli, piparus, ūdeni un kārtīgi samīcām.
gatavošanas proces:
1.No uzrūgušās mīklas veidojam plācenīšus ( izmērs atkarīgs no tā cik lielus belašus jūs vēlaties ), vidū liekam sagatavoto gaļas pildījumu un viegli pieplacinām.
2. Mīklas maliņas paceļam uz augšu un saspiežam kopā tā lai vidiņš paliek vaļā.
3. Katlā ielejam un uzkarsējam eļļu. Kad eļļa ir karsta liekam iekšā belašus ar caurumiņu uz leju. Līdz ko viena puse ir zeltaina, belašus griež uz otru pusi. Kamēr tie cepās, ar karoti, belaša vidiņā kādas trīs reizes ielejam karsto eļļu lai gaļa izceptos.
Viss :)
03.07.2012 15:18 |
 
Kārtot pēc: jaunākā, vecākā
 

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!
   
vairāk  >

Aptauja

 
Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits