bljin

Reitings 465
Reģ: 29.01.2009
bljedz ar ārā vai tiešām LV nav neviena normāla skola kurā var studēt par brīvu? (budžets neskaitās, tas domāts izredētajiem) :D :@ :@
28.06.2012 13:01 |

Reitings 2304
Reģ: 06.12.2009
Piebildīšu, ka runāju par prestižām universitātēm, nevis par kaut kādām augstskolām dieva pamestos nostūros. Un dabūt stipendiju tur ir krietni vien sarežģītāk, ņemot vērā to, ka konkurence arī ir lielāka.
28.06.2012 14:18 |

Reitings 2429
Reģ: 27.10.2011
nu to, ka jūs varat apēst jebko, nešaubos. Šāds secinājums ir radies skatoties cosmo tusu bildes :D Domāju tur pīrāgu grozs grabēdams pa rīkli dažiem eksemplāriem minūtes laikā noietu.
28.06.2012 14:19 |

Reitings 2304
Reģ: 06.12.2009
Es teiktu, ka cena varbūt arī nav augsta, ja vien tā atbilstu kvalitātei. Es mācos budžetā un saku godīgi - par izglītību Latvijā nekad mūžā nemaksātu, jo tā nav tā vērta. Tāpat arī, kādēļ man te maksāt tūkstošus, ja dažās Eiropas valstīs par kvalitatīvāku izglītību varu nemaksāt neko vai samaksāt dažus simtus? :)
Atcerējos, ka vienā no prestižākajām Eiropas universitātēm jomā, kura mani interesē, Francijā, mācību maksā Francijas pilsoņiem ir 500 USD gadā. :D Diemžēl ārzemniekiem cena ir krieeeeetni augstāka, bet nu katrā ziņā, Latvijā nekur augstskola nemaksā ~280 Ls gadā, īpaši ņemot vērā kvalitāti, kuras NAV. :D Mani tas tiešām uzjautrina, tādēļ šim apgalvojumam piekrītu.
28.06.2012 14:22 |

Reitings 2130
Reģ: 29.06.2009
Par to, ka mums izglītība bieži neatbilst kvalitātei piekritu 100%.

bandita, Tev jau skauž, ka kāds ēd?! Aizkrien un apēd groziņu, kaut ar pīragiem, kaut bez :) Varbūt tad kļūsi kau arī RESNĀKA, bet cilvēciskāka, kas ir, manuprāt, svarīgāks par tievumu un totālo stulbumu :D
28.06.2012 14:25 |

Reitings 2429
Nu tad nemācaties un meklējat forumos darbu Narvesenā vai Drogās.
28.06.2012 14:26 |

Reitings 987
Reģ: 18.04.2010
Ir arī situācijas, kad skola, kurā mācās, izdarīs jebko, lai iegāztu beidzēju un ieliktu sliktu atzīmi.

Jo kāds atteicās dziedāt korī?
28.06.2012 14:43 |

Reitings 2739
Reģ: 25.02.2009
Budžetā iekļūt tiešām NAV tik grūti. Es nebiju pārāk centīga vidusskolā, bet budžetā tiku (no studijām gan aizgāju). Vienīgi, ja gribi medicīnu studēt + strādāt, tad gan rēķinies, ka jāmācās būs vairāk kā dienā stundu.
Pati tagad sākšu studēt dānijā. Jā, studijas par brīvu, dzīvošana gan nē, bet nav TIK traki. Istabas īre mājā izmaksās ap 170 un, ja grib, paiku arī var iepirkt ne tik dārgu. Ap 250ls mēnesī tā summa variēs, bet Latvijā nemaz diži mazāk netērēju. Bet mēģināšu darbu atrast, vienīgi tas ir ļoti grūti, ja nezini valodu, kura piedevām ir grūta, bet bīšķiņ jau saprotu, + vasarā mēģinu vēl paķert klāt. Un kredītu jau ver paņemt arī dzīvošanai, ko, iespējams, līdz atradīšu darbu arī darīšu. Ja sanāk dānijā atrast darbu, tad problēmas atrisinātas, jo algas lielas un (cik man stāstīja, bet nezinu vai tiešām tā ir), studentiem nodoklis jāmaksā tikai 8%. Kas vēl, manuprāt, studijām Dānijā ir pluss ir tas, ka sākumā izstudē 2 gadus un iegūsti akadēmisko grādu (kas ir dīvaini, jo tas ietver sevī ar pusgadu prakses), un, ja gribi bakalaruru, jāņem top-up, kas ilgst 1,5 gadus un to var ņemt programmā, kas ir līdzīga tavam AP grādam, bet nav obligāti jābūt taisni tam. Nu, tur jāskatās pēc piedāvājuma. Vienīgi, jā, medicīnu gan nevar cerēt ārzemēs studēt. Bet iespējas IR.
28.06.2012 14:48 |

Reitings 890
Reģ: 31.01.2012
goda vārds, riebjas lasīt diskusijas par tādām problēmām, kur tomēr, sit mani nost, bet ir liela tevis pašas vaina. kas traucēja mācīties vidusskolā un iegūt CE labus līmeņus (vai tagad jau procentus, ja ir pieņemts tas likums)..?
ja cilvēks cenšās, mācās, KAUT VAI ZUBRĀS, tad nav obligāti jābūt ģēnijam, lai pēctam tiktu budžetā.. ja tev nav ļoti labi rezultāti CE, iesaku:
1) vai nu tos CE pārlikt nākamgad, pa to laiku - mācies, pati , paralēli strādājot kādā darbiņā, kaut par minimālo..
2) ar labākiem rezultātiem mēģināt stāties augstskolā, kur ir tevis interesējošas fakultātes un nav rotācijas, lai gan.. rotācijai ir plusi, ir mīnusi. ja tiksi budžetā, vari no tās izrotēt ārā, tiklīdz uzrādi sliktākus rezultātus, bet, ja netiec - vari zubrīties un mēģināt tikt laika gaitā iekšā. bet es laikam izvēlētos skolu, kur nav rotācijas un censtos tikt tajā budžetā.
nav tā, ka nav izejas ;) nemācījies , tagad mācīsies.. tā jau ir, ka pēctam tiek nožēlots tas, ka vairāk nepacentās un nepiespieda sevi vairāk sēdēt pie grāmatām. tāds posms dzīvē ir katram, zini, ka mācīšanās par sliktu nenāks, bet tev tikai un vienīgi atmaksāsies.. nepatīk arī tā attieksme pret saucamajiem "zubriem" ,pati par tādu tiku saukta, lai gan nekad pie grāmatām īsti netupu,ja nu vienīgi patrāpās kāda viela, kas lēnāk aiziet. tie saucamie zubrīši no sākuma iziet grūto ceļu skolā, bet pēctam viņiem ir vieglāk, tā ka vajag padomāt no visām pusēm :)
28.06.2012 14:58 |

Reitings 46
Reģ: 24.03.2010
Pfff, nu kamoooon! Neesi vienkārši slinka, tas viss ir iespējams!

Es sākumā netika budžetā, nomācījos divus gadus, MĀCĪJOS UN STRĀDĀJU GANDRĪZ PILNU SLODZI, un tad tiku budžetā, kur tad nomācījos atlikušos divus gadus! Un neteikšu, ka es zubrījos līdz pēdējam! un manā kursā bija tikai 9 budžeta vietas. Tā ka...viss atkarīgs no pašas uzņēmības, nevis jāvaino visi citi.
28.06.2012 15:25 |

Reitings 465
Reģ: 29.01.2009
PASSION iesaku palasiit visu sarunu, es jau minēju,ka budžets man neder, jo papildus stradaaaju,lidz ar ko man der tikai neklatiene vai nepilna laika studijas,kuraam budzeta vietu lielakoties nav! ta kaa ne jau CE rezultaatos ir vaina!
28.06.2012 15:33 |

Reitings 925
Reģ: 20.04.2012
mijau, vakara nodaļa neder?
28.06.2012 15:52 |

Reitings 890
Reģ: 31.01.2012
mijau - pārlasīju pa fikso un rakstīju it kā vispārīgu viedokli, ja nu vienīgi tās rindas, kur ieteicu par to CE pārlikšanu.. bet..
par tavu situāciju runājot,tu saki, ka lielākoties nav, mēģini atrast skolu, kurā ir tās vietas, kur tu vari tikt iekšā, neko citu nevar ieteikt, vai vienkārši mācies par maksu, ņem to kredītu un pamazām maksā.. citas izejas nav, jo bez izglītības tu labākos amatos netiksi ;)
28.06.2012 16:11 |

Reitings 1007
Reģ: 10.02.2012
Lou,

Francijā visas publiskās universitātes maksā 177 eiro gadā, privātajām(kuras ir krietni mazāk) gan ir citas summas, bet mācību kvalitāte neatšķiras.

ASV profesionāliem sportistiem teju stipendijas mācībām+dzīvošanai pakaļ met, arī vienkāršam studēt gribētājam ar vismaz 7.5+ vidējo vidusskolu beidzot, SAT augstāku par vidējo ir labas iespējas tikt pie stipendijas, un es nerunāju par kaut kādām community college, bet reitingos atzītām universitātēm.
28.06.2012 16:41 |

Reitings 700
Reģ: 03.01.2012
Nedomàju kad LV ir slikta izgliitiba, piemeram tie pasi arsti un starptauriskas programmas.
Te francija tu vari beigt vidusskolu ka dunduks, jo viss ir itin vienkarsi, LV no tevis izspiez visu visu. Tapat ari Anglija visas universitates studijas ir vieglakas.
Un arzemes daudzi neatzist LV izglitiibu tikai tadel, kad neviens neko par tadu valsti nezin, bet pat te Francija skatas ja tev ir LV diploms, tev dod loti daudz plusus un ja tu zini valodu tad vispar cepuri nost, strada ka ists Francuzis ar LV izglitibu !!!!

Autorei iesaku- ja tu strada, tad lidz ar to vari augstskolai maksat pa 10 dalam (gada laika), vairums skolu to piedava un tiekties pec ta ko gribi, nevis pukstet. Pati nemsu krediitu vai aiznemsos naudu no radiem, lai pabeigtu pedejos divus kursus ! ! ! Un ja citigi macisos iespejams pedeja gada tiksu budzeta :)
28.06.2012 17:10 |

Reitings 1007
Reģ: 10.02.2012
Un arzemes daudzi neatzist LV izglitiibu tikai tadel, kad neviens neko par tadu valsti nezin, bet pat te Francija skatas ja tev ir LV diploms, tev dod loti daudz plusus un ja tu zini valodu tad vispar cepuri nost, strada ka ists Francuzis ar LV izglitibu !!!!

Ieva,

Francija arī ir ārzemes ;)
Esmu bijusi vidusskolā Francijā - jā, tur galīgi nav jāiesprings, bet par Latviju krietni pārspīlē - izspiež visu varbūt tikai 1. ģimnāzijā.
28.06.2012 17:27 |

Reitings 700
Reģ: 03.01.2012
Queen
gribeju nedaudz savadak uzrakstit, bet "Un arzemes daudzi neatzist LV " ne jau visi :D

Man masa tagad macaas koledza, vinai vispar tur esot bernu speliities, bet tas ties vina maciijas LV gimnaazija !
28.06.2012 17:47 |

10 gadi
Reitings 4365
Reģ: 03.08.2009
Man radās tāds jautājums - ja jau pašas nevarat tikt budžetā, tad nospriežat, ka tas nav vidējam latvietiem, bet gan zubrilām un superģēnijiem? NU C`MON!...
Es, piemēram, vidusskolā mācījos tikai vilcienā pa ceļam uz Rīgu, un principā mācībās biju "vidējais latvietis" un beigu beigās tiku budžetā LKA, kur bija konkurss - 7 cilvēki uz vietu. 16 vietas, 8 no tām budžeta.. Tā, ka nevajag čīkstēt, bet pamēģināt!
28.06.2012 23:05 |

Reitings 2552
Reģ: 11.04.2011
tāpat bez pazīšanās labu darbu nedabūt ar vai bez augstākās.
zinu ļoti daudzus, kuri uzreiz pēc vidusskolas iet uz senču uzņēmumiem strādāt un pelna normālu piķi.
diemžēl tā ir :(
29.06.2012 10:38 |

Reitings 2429
Kad pabeidzu skolu, nevienā darbā nebiju strādājusi caur paziņām, tāpat studiju laikā kad strādāju. Varbūt esi nepatīkams cilvēks, negrib ņemt darbā, nevis mazs paziņu loks.
29.06.2012 10:41 |

Reitings 2552
Reģ: 11.04.2011
man jau ir darbs :) žēl tik pārējo neveiksminieku!
29.06.2012 10:42 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits