Sveikas meitenes,
Man ir pilnigs apjukums pashai par savam planotajam kazam. Esam nolemusi appreceties nakama gada julija Latvija. Viss jau butu skaisti ja vien es pati butu bijusi kazas, bet ne - es tik vienreiz esmu bijusi zagsa uz man loti attali pazistama civeka sarakstisanos. Redzeju - pietika, nekada zagsa. Man galigi nav saprasanas ko darit ar pashu ceremoniju un viesu pienemsanu. Gribetos, protams, baznica un tad uz kadu skaistu viesu namu, bet atkal problema - esmu pareizticiga, bet ligavainis luteranis. Vins ir gatavs mainit ticibu, bet … Pec nostastiem pareizticigo laulashana baznica ir gatavais 45 minushu murgs. Turklat, man liekas stulbi, ja 80% viesu NAV pareizticigie. Es ticibu nemainishu. Varbut jums ir pieredze ar preizticigo kazam, ludzu padalieties!?
Talak: pienemsim, ka baznica atkrit, kur tad teikt vienam otram zverestus? Taja pasha vieta, kur notiks bankets? Vai to darit divas dazadas vietas. Man gribetos ari ieverot visas latviesu tradicijas (micosanu, traku plesanu, pari tiltam nesanu utt).
Esmu drausmigi apjukusi, jo pati kazas neesmu bijusi, nezinu ka tas notiek un turklat vel mums ir problemas ar religijam. Bonusa visam es nedzivoju Latvija, bet nu drauga mamma parupesies par visu parejos, tagad galvenais ir vieta un svinigas dalas scenarijs.
Ludzu padalaties ar jebkadu kazu info, pieredzi, labakajam vietam, kur jus esat bijusas utt. Cilveki ap. 60-70, budzets - nu, cerams, ka sakrasim 5000Ls. Julijs. Svinibas - velams prom no Rigas ar naktsmajam.
p.s. It seviski gribu dzirdet atsauksmes par pareizticigo laulashanu baznica, vai tiesham ir tik strikti ar to visu proceduru?
Paldies!