Jūsu parādi

Reitings 1475
Reģ: 05.01.2010
Sveikas, dāmas! :)

Tēma nav īpaši pozitīva, bet es te tā rēķinot ikmēneša finanses sāku aizdomāties par saviem kādreiz esošajiem parādiem ... Cik ir bijusi Jūsu lielākā parāda summa? Kā atdevāt - no ikmēneša algas noliekot vai atdodot uzreiz un pēc tam ēdot sakaltušu maizi? :D Jo parādi jau ir visādi, katram var gadīties - kredīti, dzīvokļa parādi un tml. Padalaties :)
Pirms gada man sanāca iekulties parādos dēļ veselības, parāds uzkrājās aptuveni 180Ls. Atceros, ka noliku no katras algas un 3-4mēnešu laikā atdevu. Summa nebija it kā ļoti liela, bet toreiz alga pat nesasniedza šādu summu, tādēļ bija grūti atdot.
04.06.2012 21:51 |

Reitings 1516
Reģ: 01.07.2011
neesmu aizņēmusies naudu, bet parasti aizdodu. ne tikai naudu, ir gadījies arī kleitas aizdot meitenēm "uz fotosesiju" un gaidīt atpakaļ jau trešo gadu :D
ai, tā man vispār sāpīga tēma. man mīksta sirds, ja prasa, nevaru neaizdot, bet prasīt atpakaļ ļoti nepatīk. un es nesaprotu, kā var neatdot tajā pašā mirklī, kad pašam nauda atrodas :/
05.06.2012 00:32 |

Reitings 384
Reģ: 18.04.2012
Parādus cenšos neaizņemties, bet ja nu sanāk, tad līdz max 10ls, jo zinu, ka varēšu atdot laicīgi. Pati gan aizdodu draugiem naudu šad tad, kad paprasa, bet pirmstam izvērtēju situāciju, vai tiešām ir jāaizdod un vai tiešām dabūšu arī atpakaļ savu naudiņu. Diemžēl ir reizes, kad ir nācies vilties! Piekrītu teicienam "Parādos arī radinieks var kļūt par ienaidnieku!"
05.06.2012 00:56 |

10 gadi
Reitings 319
Reģ: 29.01.2009
Studiju kredīts, bija bišķu virs 2000 Ls, nu jau kāda daļa ir nomaksāta. Īsti par parādu to neuzskatu, jo cītīgi katru mēnesi atdodu prasīto :D

Par dzīvokli (īre, ūdens, apkure) bija parāds ap 900 Ls, divu gadu laikā pa daļām vien nomaksāju.

Privātpersonām nekad vairāk par kādiem 10 Ls neesmu bijusi parādā, tas arī reti gadās, piemēram, gribas nopirkt biļetes un kādu konci, bet pašai naudas nepietiek, ja gaidīšu algu, lētās biļetes būs beigušās, tad nu kāds draugs nopērk, pie pirmās izdevības naudu atdodu.
05.06.2012 09:34 |

Reitings 13903
Reģ: 18.02.2010
Vienīgās manas saistības ir bijušas 250Ls līzings.
Bet es pat to par parādu neuzskatu, vienkārši naudas saistības.

Esmu pateicīga saviem vecākiem par gādību, nodrošinot mani ar studiju maksu 1. gadā, kad netiku budžetā un arī par pamatuzturēšanu studiju pirmajos gados - kas izslēdza nepieciešamību ņemt studiju vai studējošā kredītu.

Dzīvoju pēc principa - vispirms samaksāt rēķinus un tad tērēt pārējam un arī labāk pagaidīt un pirkt, kad varu atļauties, ne ļauties neprātīgiem tēriņiem un palikt parādā.
05.06.2012 09:39 |

Reitings 2728
Man arī ir studiju aizņēmums 2500Ls, kur katru mēnesi no konta banka atpogā 35Ls..un tā vēl 10gadus! :D Uz mana vārda ir arī fotoaparāts paņemts, kur 75Ls/mēn. jāmaksā. Pašlaik ir arī dzīvokļa parāds 250Ls, jo principā nemaksājām kopš janvāra, kamēr apsaimniekotāji piekrita samazināt maksu par apkuri, jo tā nebija normāla telpu apsildīšana, bet, iespējams, ka šī summa jau ir apmaksāta.
No māsas pa laikam aizņemos naudu kādam pirkumam, ja man konts ir iztukšots, bet kopā veikalā esot, atrodu kādu skaistu apavu pāri vai citu dārgāku pirkumu. Lielāka summa, ko esmu aizņēmusies ir 90Ls, bet šādus parādus atdodu nākamajā algas dienā, jo nepatīk, ka cilvēkam jāgaida sava naudiņa atpakaļ.
05.06.2012 09:43 |

Reitings 7827
Reģ: 17.05.2012
Skaya..tas ir kā? tu ar māsu staigā pa veikaliem, tev kontā ir nulle, bet tu ieraugi skaistus apavus un prasi, lai māsa aizsit? :O
Man pagaidām parādu nav. Bet laikam jāņem būs nākošajam māc.gadam studiju kredīts. Negribas vecākiem prasīt tādu naudu, jo pati strādāju un gribu pati ar to tikt galā. Varētu jau sakrāt, bet nez vai man sanāks :D
05.06.2012 09:53 |

Reitings 460
Reģ: 17.08.2010
eh, ir mazliet šis un tas aizņemts :) nemāku apieties ar naudu, bet nu parādā esmu sevi, jo šķiet ka saņemto naudu dzimšanas dienās un cits svētkos vajadzētu kā jēdzīgi iztērēt, bet nesanāk, sanāk pa mazam paņemt un paņemt priekš ikdienas tēriņiem. tā ir škrobe, jo gribētos ko labu un konkrētu nopirkt, lai gan atkal nezinu ko, tāpēc nu jau esmu aizmirsusi un piedevusi sev to :D vēl ir mazliet aizņēmums no drauga liekās naudiņas, bet tas jau palielam ģimenes pasākums, katru mēnesi padomājam kas gaidāms un viņš man vienmēr saka, ka ja nevaru atlikt atpakaļ, tad nekas, bet mēģinu pa maziņam atgriezt (nav jau daudz 100ls esmu parādā). Vēl ir fotoaparāts, kas jāmaksā vēl pusgadu, bet summa maza 12 ls/mēn.
05.06.2012 11:08 |

Reitings 90
Reģ: 06.06.2009
Meitenes, par studiju kredītiem.. Esmu tagad krustcelēs.. Lai iegūtu kādu izglītību, man noteikti ir jāņem studiju kredīts, bet man bail, ka nebūs tā vērts, jo vēl šobrīd esmu neziņā par to, ko īsti gribu.. Kā lai izlemj, jo ~4000Ls nav maz.. :/
05.06.2012 12:23 |

Reitings 2728
Selīna, nu tā sanāk - kādu vienu vai divas reizes gadā. Piemēram, reiz veikalā ieraudzīju skaistu vilnas mēteli, kas nocenots no 140Ls uz 35Ls un uz konta palikuši kādi 20Ls - tādos gadījumos aizņemos no māsas un atdodu vai nu no algas vai vakarā no drauga konta pārskaitu atpakaļ. Tāpat ir bijis arī ar apaviem - Chester ieejam un tur tādi apavi, kādus esmu meklējusi mēnešiem, turklāt pa 60Ls - kā, lai neņem? Nākamajā nedēļā iegāju vēlreiz paskatīties, kas tur palikuši no atlaižu apaviem un izmēri jau izgrābti.
Tādēļ ir labi, ja var aizņemties no kāda! :)

Spindzele, Tev kopējā summa ir 4000Ls? Varbūt tomēr vari mēģināt tikt budžetā (ja tāds, protams, Tevis izvēlētajā skolā/programmā ir). Es vnk ņēmu to kredītu un viss, jo būtībā man arī nebija izvēles, jo RSU manā programmā nebija budžeta vietas. Tagad maksāju katru mēnesi tos 35Ls un par to daudz nedomāju.
05.06.2012 12:36 |

Reitings 90
Reģ: 06.06.2009
Tā kā man pašai sevi jāuztur, tad nevaru atļauties maksāt vairāk kā 100ls mēnesī par skolu.. Bet budžetu pārsvarā dod klātieniešiem.. Bet es pat īsti darba dēļ nevaru izbraukāt sesdienas uz skolu.. Tagad meklēju tālmācību.. Meitenes, varbūt zinat, kuras skolas piedāvā? Esmu visas skolas cauri izskatījusi un tagad tāda sajūta, ka viss ir slikti un vairs neko nesaprotu :D
05.06.2012 12:42 |

Reitings 460
Reģ: 17.08.2010
E-mācības zinu, ka ir Turībā un vēl bija kaut kur, pačeko gan jau atradīsies, nu es ar domāju par studiju kredītu, jo pēc bakalaura iegūšanas vēlos mācīties vēl, domāju mācītie tagad 1.līmeni kaut ko konkrētu un pa vakariem vai neklātienē, jo visu laiku strādāju. Nevaru izlemt starp maksāšanu daļā un kredīt, jo daļās, protams ir sālīti, kādi 70 ls mēnesī un visu gadu. Kādās bankās un ar kādu % Jums ir kredīti mācībām?
05.06.2012 12:55 |

Reitings 441
Reģ: 01.06.2012
Nav un nav bijuši.
05.06.2012 22:09 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits