Teorētiski es esmu atteikusies vispār. Vārds teorētiski ir tādēļ, ka ja nu man pēkšņi kāda iemesla dēļ gribēsies, es sev neliegšu, tāpat arī, ja kādā pasākumā tiks pasniegti kādi vieglie kokteiļi, kuru sastāvā būs alkohols, tad neskriešu celt traci, ka nav bezalkoholisko, dzeršu tos pašus. Šobrīd gan kādus divus gadus neesmu nevienu malku iedzērusi.
Pasākumus, kur tiek lietots alkohols es īsti neapmeklēju. Vismaz ne ballītes un tusiņus. Ja neskaita vienu reizi, kad ar pāris draudzenēm bija pasēdēšana pie viņas un tika taisīti arī kokteiļi, bet nu tas tā, paralēli lielam daudzumam bezalkoholisko dzērienu. Tādi pasākumi kā piemēram, kāzas - tur man vienalga. Kā gan man var traucēt, ja kāds iedzer dažas šampanieša glāzes? Traucētu man tikai skaļa kompānija, kur alkohols ir svarīgākais notikums un laba garastāvokļa izraisītājs, bet kā jau teicu - tādas ballītes neapmeklēju.
Iemesls vienkāršs - man negaršo un es neredzu jēgu alkohola lietošanai kā apreibšanas līdzeklim. Tie, kuri prot to dzert un baudīt skaisti, t.i lietojot kvalitatīvu, dārgu alkoholu īpaši piemeklētu ēdienu garšām - visu cieņu, tas man šķiet pat atbalstāmi.
To prasto iedzeršanu es nesaprotu un nekad neesmu sapratusi. Nenosodu, bet nepatīk man apreibt, nepatīk arī aizmirsties ar tik mākslīgiem līdzekļiem, kas man nesniedz baudu (es labāk aizmirstos aizejot uz kino vai izstādi), kur nu vēl lietot garšas dēļ.