Ai, nu, ja viņas mamma ir tāda kā manējā, es viņu saprotu :D
Ir jaukas mammas, kuras ir super pēc rakstura, un viņas to māju palūgs izmazgāt draudzīgā tonī, mājā kā tādā būs laba atmosfēra, būs prieks i logus nomazgāt, i ēst gatavot. Ja jums ir jaukas mammas, tad jūs nevarat iedomāties, kā ir tad, ja mājās ir reāls emocionāls terorists, kuram teorētiski būtu jābūt jūsu tuvākajam cilvēkam pasaulē, kas saprot un atbalsta, nevis peļ un grauj dzīvi. Un, ja tu esi sākumposmā, kad gribi atsperties dzīvē, bet nepārtraukti apkārt ir šāds cilvēks, kurš grauj jebkuru tavu sapni, iespēju, vīzijas, tad ziniet zūd jebkāds dzinulis, zūd cerības. Nu, es saprotu, ka grūti iztēloties, cik smagi tas var būt, bet ticiet - var.
Ja tu dari lietas pēc labākās sirdapziņas, bet nekas netiek novērtēts un vēl pabaksta, kur ko ne tā izdarījis, ja pēc tā, kā slauki putekļus, secina, ka dzīvē neko nesasniegsi utt... Tad kur lai pēc ilgiem un gariem centiem rauj motivāciju? Un tas nekas, ka meitene nestrādā. Visādi gadās, un varbūt vienu dienu māte paliks bez darba. Bet tas viss nedod tiesības izturēties pret meitu kā pret necilvēku.
Ja tas viss viņas gadījumā ir tā, kā es to iedomājos, tad tas ir diezgan briesmīgi. Tādā gadījumā iesaku par spīti visam izrauties un atrast iespējas dzīvot atsevišķi un patstāvīgi. Citu iespēju nav, māti neizmainīsi.