Kārtot pēc: jaunākā, vecākā
 

Bloķēšana

 
Reitings 264
Reģ: 13.02.2009
Sveikas,
nezinu pie kuras tēmas likt un kā vispār izstāstīt, bet man ir tāda sajūta, ka manas smadzenes bloķējas. Sīkāk- visas kādreiz ir dzirdējušas vai pat pieredzējušas tādu lietu, ka ir tāda ka bloķējoša sajūta, kad apgūstam jaunu valodu un nevaram sākt runāt. Tad nu, lūk, runāju par šo te sajūtu, bet citā līmenī. Ar mani tā ir visu laiku pie noteikta līmeņa, piemēram tā pati valodas apguve- varu sākt runāt, varu attīstīt savas prasmes līdz viduvējam līmenim un viss, tad ir bloks un netieku tālāk, lai progresētu, lai attīstītu līdz ļoti labam. Zinu, ka tā ir psiholoģiski emocionāla problēma, bet nezinu kā tik galā ar to, jo tas, manā gadījumā, nav tikai pie valodu apguves, bet gandrīz visa, ko es daru.
Pati to nemaz tā nemanu, bet kad analizēju sevi gada izaugsmē, tad bieži ri jautājums, kāpēc neeju tālāk un analizējot dziļāk, zinu, ka slēpjas bailes, bailes izgāzties, nesasniegt cerēto, pievilties... kā, lai tam tiek pāri!

Zinu, ka man lielākais ienaidnieks izaugsmē esmu es pati!

psihologa konsultācijas? ir citi varianti?
10.04.2012 17:06 |
 
Reitings 264
Reģ: 13.02.2009
neviena?
10.04.2012 18:15 |
 
Reitings 1183
Reģ: 15.02.2012
Kāpēc baidies? Ja apgūsti jaunu valodu vai kādu prasmi sava prieka/izaugsmes dēļ, tad bailes ir liekas. Ja interesē, vnk mācies tālāk. Nedomā par bailēm, vnk sper nākamo soli. Nevis domā par līmeņiem, spējām un kvalitāti, jo tas viss ierobežo Tevi - "ja es nesasniegšu to līmeni, es to neiemācīšos/nepratīšu/neatbildīšu", bet tās ir MUĻĶĪBAS. Jo tā ir Tava izaugsme, pārkāp standartus, līmeņus, ierobežojumus un dari to priekš SEVIS, un tur nav vietas bailēm! Visa tā bloķēšana ir izdomāta problēma, atmet tos aizspriedumus un kontroli un izbaudi mācīšanās un izglītošanās procesu. Un neradīsies šaubos, ka atbilsti vai esi sasniegusi konkrētu līmeni, jo būsi to darījusi savas pašas labā, nevis citu! Lai veicas :)
10.04.2012 19:27 |
 
Kārtot pēc: jaunākā, vecākā
 

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!
   
vairāk  >

Aptauja

 
Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits