Spokojās?

Reitings 253
Reģ: 29.01.2009
Sveikas!
Manam mazajam tulīt būs pilni 5mēneši. Reizēm viņš skatās kaut kur griestos vai sienā un sarunājās ar kādu, smaida, smejās un pat ar actiņām seko līdzi. Rodas sajūta, ka tur patiešām kaut kas lidinās. Pašai bail it kā jau nav, bet tā neomolīgi paliek. Turklāt, ir bijuši gadījumi, ka apgāžas dažādas lietas, kuras pilnīgi noteikti tāpat vien nevarēja apgāzties. Piemēram, lāpstiņa, kura ielikta pannaa ar blīkšķi pēkšņi atrodas virtuves vidū, lai gan virtuvē nav neviena. Tāpat trauki džinkst virtuves skapīšos. Nomazgātas mazā pudelītes krīt. Vienu nakti pat likās, ka pie gultiņas, kāds stāv. Bet to nevaru droši apgalvot, jo tomēr biju samiegojusies un tumšs.
Mamma stāstīja, ka visās vietās, kur esam dzīvojušī bieži notikušas līdzīgas lietas, un acīmredzot šis "kaut kas" ir nācis man līdzi. Reiz kāda dziedniece man mazai teica, ka mani ļoti sargā vectēvs, ar kuru man bērnībā bija ļoti sirsnīgas attiecības.
Vai tas viss patiešām ir iespējams, pat nezinu vai tam ticēt. Varbūt kādam ir gadijies, kas līdzīgs. Vai man ir iemesls uztraukties?
09.03.2012 12:44 |

Reitings 253
Pilnīgi piekrītu par pasaules pārdzimšanu. Varam par piemēru ņemt šos pašu indigo bērnus, kuri nav tādi paši, kādi mēs bijām. Ne jau velti ir teiciens - mēs tādi nebijām. Pavērojiet paši, kādi mūsdienās ir bērni! Bet tas jau laikam ir mazliet cits stāsts. :)
09.03.2012 15:58 |

Reitings 6037
Reģ: 30.10.2010
Chiize - par šo gan atļaušos nepiekrist. Manuprāt, katra nākamā paaudze atšķirās no iepriekšējās, tas nav atkarīgs tikai no laika, kurā piedzimst. Noteikti arī mūsu vecāki atšķīrās no saviem vecvecākiem, utt. :)
09.03.2012 16:03 |

Reitings 6037
Reģ: 10.08.2011
Man māsīca, kad bija maza (līdz 5g, neatceros) citreiz pati savā nodabā ko sarunājās un kad prasīja, ko dara - es ar Dieviņu sarunājos. Lai gan viņa tajā vecumā diez vai zināja un saprata par Dievu. Ej nu saproti...
09.03.2012 16:06 |

Reitings 130
Reģ: 03.07.2011
Manuprāt, Indigo ir tikai gudrs vārds bērnam, kurš patiesībā zin pārāk daudz par pasauli, lai spētu iekļauties mūsdienu sabiedrībā, pieļauju, ka tādi bērni ir bijuši vienmēr, vienkārši šobrīd viņu ir izteikti vairāk, cilvēks taču attīstās, tādēļ arī jauno paaudzi sauc par Indigo. :)
09.03.2012 16:09 |

Reitings 130
priori, man tas pats bija jau par pieminēto mājas gariņu, ar pirkstu esmu rādījusi uz skapi un teikusi, rekur viņš sēž un dusmojos, ka mamma neko neredz. :D Par to lasīts ir ļoti daudz, piemēram, kad bērns stāsta par savu iepriekšējo dzīvi, kada bijusi viņa iepriekšējā mamma, tētis utt., bet paaugoties to visu aizmirst.
09.03.2012 16:11 |

Reitings 6037
Reģ: 30.10.2010
Jā, es arī tāpat domāju. Bet dažreiz tie bērni, ko vecāki lepni sauc par indigo, ir vienkārši neaudzināti un nepieklājīgi, nevis zina vairāk un ir saprotošāki. Manuprāt, ir atšķirība starp tādiem, kuriem to dzīvesgudrību var sajust jau no dažu gadu vecuma un tiem, kas vienkārši neklausa, rīko histērijas, bet vecāki tik priecājas - indigo!
09.03.2012 16:12 |

Reitings 130
Sallija, vo vo :D
09.03.2012 16:13 |

Reitings 4504
Reģ: 21.05.2009
Spokiem laikam neticu.
Bet par Tavas atvases veselību gan aizdomājos. Taisni 1dien studiju kursā skatījos video, kur mazulis it kā redzēja un runāja ar tikai sev "redzamu" tēlu/personu. Tagad šī meitene jau ir paaugusies un diagnoze, diemžēl, ir traģiska.
Tavā vietā pavērotu mazā veselību cītīgāk. Tikai drošības pēc.
09.03.2012 16:21 |

Reitings 6037
Reģ: 10.08.2011
bērns stāsta par savu iepriekšējo dzīvi, kada bijusi viņa iepriekšējā mamma, tētis utt.

vispār baisi :D bet man interesē un saista tādas lietas. speciāli info nemeklēju, bet, ja ir, tad izlasu un noskatos.
09.03.2012 16:26 |

Reitings 253
Nepiekritīšu par indigo. Neiet runa par tiem bērniem, kuri veikalos krīt uz grīdas, bļauj un spītējas. Lai indigo izaugtu par labestīgu un sirdsgudru cilvēku, viņam nepieciešama arī attiecīgā audzināšana. Bet kā jau teicu, tā ir cita tēma. :)
09.03.2012 17:46 |

Reitings 385
Manam mazulim drīz būs 4 mēneši, viņš arī skatās griestos smaida, runājās. Nedomāju ka man mājās kāds spokojas :D
09.03.2012 17:52 |

Reitings 253
Ja nebūtu šo blakusparādību, es arī visdrīzāk to uztvertu normāli.
09.03.2012 18:07 |

Reitings 1607
Reģ: 26.05.2010
Jā, mazi bērni var redzēt to, ko mēs pieaugušie neredzam, jo zīdaiņiem vēl ir sava pasaulīte, kurā viņi dzīvo, reizē uztverot arī tagad notiekošo. Un es par to neesmu pārsteigta.
Jāpiekrīt arī Mubis viedoklim - pasaulē nav tikai materiālās vērtības, bet ir arī garīgās - citam tas var izpausties daudz vairāk nekā mums parastajiem. Piemērs - ekstrasensi - viņi redz vairāk nekā mēs. Kāpēc tā?! Tāpēc, ka tas tā ir pakārtots.
Tiešām liekas, ka dažas, kuras te smej, neko nezin tālāk par savu degungalu. var neticēt šajām lietām, bet pret to arī nebūt tik skeptiskām un teikt, ka tās ir tīrākās muļķības.
09.03.2012 18:21 |

Reitings 1873
Landa, tas,ka netic ekstrasensiem, nav nekas nosodāms, tāpēc nevajadzētu teikt,ka neredz neko tālāk par savu degungalu. Katrs izvēlas ticēt tam,kam grib. Es ar uz ekstrasensiem skatos ar skepsi,katrā ziņā par to nedomāju baigi, mani tas neskar vienkārši.
Man istabā mantas krīt no vilciena,kas ir 100m no manas mājas, pati vibrācijas ne vienmēr jūtu, taču kaut kas mēdz grabēt vai krist. Varbūt bērns vienkārši dzird kādas skaņas, pie kā vecāki ir pieraduši un vairs nedzird.
09.03.2012 18:35 |

Reitings 1607
Cruel tas bija attiecināms uz tām, kas par to smejās atklāti utml., ne jau par to, ka netic. Mums katram ir izvēles tiesības ticēt tam, kam vēlies! Cilvēks nāk pēc padoma, bet pretī ko saņem?! :) Tas nav jāuztver tik personiski!
Un bērns ne tikai dzird, bet arī redz to, ko mēs ikdienā neredzam! :) Bet tā ir paša katra darīšana, kas un kā!
09.03.2012 18:44 |

10 gadi
Reitings 1221
Reģ: 07.06.2009
Mazi bērni redz spokus. Tas nav šizofrēniski, tā ir dzīves patiesība, protams, būs cilvēki, kas teiks, ka tā nevar būt pēc fizikas likumiem un viss,bet nu.. tā ir.

pastāstīšu jums savu stāstu.

bērniņš (4) regulāri mūsu mājā redzēja spoku, sarunājās ar viņu, bet nerunāja bieži, vienreiz, kad veselības problēmu dēļ braucu pie ragaciema Agneses (gan jau kāda no šejienietēm zina, kas tā tāda ir), pajautāju, ko darīt, viņa pateica, ka bērni ir brīnišķīgi, jo redz šīs lietas.
pie mājas nocirtām koku,lielu, ļoti skaistu, taču mājas vīrietis tā gribēja un viss, kaut gan es zināju, ka koks dusmosies un tam tas nepatiks, bet nu labi.
un šis te spoks vai rēgs (pat nezinu,kā lai nosauc) tagad plivinājās pa mūsu māju, jo bija aizvainots.
prasīju bērniņam, vai tas ir labs spoks, vai patīkams un vai labi izskatās, bērns teica, ka nepatīk gan.

tad nu es pagājušajā vasarā izdomāju, ka iestādīšu tajā pašā vietā koku. sēdēju uz zemes, rušinājos un stāstīju augam, ka te reiz bija liels, skaists koks un ka ceru, ka jaunais augs
izaugs tik pat liels.
kopš tā laika bērns spoku vairs nav redzējis, nerunā par to. kad pajautāju, kur palicis mūsu mājas iemītnieks, atbilde - nezinu..

tad nu ticiet tam vai ne, bērni redz, jūt un zina vairāk kā jebkurš pieaugušais.
09.03.2012 18:46 |

Reitings 4504
čāča, bet tiem, kas no dzimšanas ir šizofrēnijas slimnieki, arī ir novērota tieši tāda pati uzvedība, ja viņu šizofrēnijas izpausmes ir redzēt tēlus/cilvēkus/radības.
Tamdēļ man liekas bezatbildīgi visu norakstīt uz to,ka tās ir kaut kādas spējas. Tā nav joka lieta.
09.03.2012 18:57 |

Reitings 1607
Tad jau visi mazi bērni ir šizofrēniķi.
Starp citu, par šo tēmu var spriest daudz un dikti, tāpat nenonāksim pie galējā secinājuma.
Par to, lai spriež daudz gudrāki cilvēki, kam ir darīšana ar šo visu, ne mums.
09.03.2012 19:01 |

Reitings 4504
Kurā vietā es teicu,ka visi ir šizofrēniķi? Melns uz balta rakstīts-ka tā var būt šizofrēnijas pazīme.
Es pati pirms nebiju izglītojusies par to, iespējams, arī tik parasti skatītos uz to visu, bet nu saprotot, ka viss var būt tik nopietni, vnk vairs neskatos ar iepriekšējo skatu uz tādām lietām. Ne vienmēr tas tā būs, bet fakts kā tāds pastāv, tur nav pat,ko noliegt un ironizēt.
09.03.2012 19:06 |

Reitings 1607
Gemini, Tu neteici :D Nevajag to uztvert atkal tā!
Pārprast visu var viegli un ātri.
09.03.2012 19:12 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits