Tieši tā, ir pašvaldības, kur tāda vispār nav, ir pašvaldības, kur to piešķir, piem. 100.00 Ls apmērā, ja esi deklarēta vismaz 12 mēnešus tajā pašvaldībā, kur vēlies saņemt šo pabalstu. Tā, piemēram, ir Rīgā.
Tapec jau parasti taisa bērnu kad esi materiāli nodrošināts un arī ar visu nepieciešamo un pastāvīgu dzīves vietu - lai pēkšņi nebūtu jādomā kā jāstrādā lai naudu dabūtu :P
nēēē, es par pabalstiem jautāju nejau tapēc ka man nav naudas uz ko uzturēt bērnu, es neesmu nedz vientuļā māmiņa,nedz kkāda bezdarbniece vai kas cits :) es pajautāju vnk lai zinātu!
pabalstu izmēŗi nav manā kompetencē :) tas vispār uz mani neattiecas! :) Strādāju Pilsētas attīstības departamentā, neesmu nekāds sociālais darbinieks utt!
tādā apmērā, ka es labāk deklarējos Igaunijā un saņemu visu pēc pilnas programmas. no Rīgas pat ļoti daudzas brauc dzemdēt uz Igauniju, jo te, salīdzinot ar LV, izturas pret tevi kā pret karalieni. Un daudz dāvanas dāvina. Dzemdību namā neko savu nevajag, visu iedod un vē vēlāk atdod.
Lai gan no krievu valodas ar neko diži daudz nesaprotu, man arī ir doma par bērnu laišanu pasaulē Valgas slimnīcā. Ņemšu līdzi savu māsu, kura ir ārste un viņa man visu tulkos. Bet vispār, cik sapratu, tajā slimnīcā ir arī latviski runājoši ārsti. :)