Kārtot pēc: jaunākā, vecākā

Aborts

10 gadi
Reitings 3281
Reģ: 18.01.2011

Tā nu ir sanācis, ka esmu stāvoklī, varētu būt, ka man ir gandrīz jau otrais mēnesis :-/

Viss jau būtu labi, ja man nebūtu tikai 18, jāpabeidz vidusskola, jāstājas augstskolā utt. Ar savu draugu esmu kopā jau diezgan ilgi, viņš par mani ir 10 gadus vecāks un ļoti priecājas par gaidāmo bērniņu, taču es tiešām nezinu vai tas ir man vajadzīgs.. :-(

Pašlaik man ir dooma taisī abortu, bet par to vēl šaubos (t)

Gribētos dzirdēt Jūsu viedokli :-)

Ā un ja kāda ir taisījusi abortu, es būtu pateicīga, ja verētu man aizrakstīt uz epastu [email protected]

17.12.2011 19:53 |

10 gadi
Reitings 433
Reģ: 25.08.2011
http://www.youtube.com/watch?v=ozRffMjjioo
17.12.2011 19:57 |

10 gadi
Reitings 3281
bez tā varēja iztikt :%27-(
17.12.2011 19:58 |

Reitings 5395
Reģ: 29.01.2009
iesaku labi apdomā :)
ir plusi, ir mīnusi, bet galvenais to izrunāt ar savu draugu un kopā izlemt, bet ja Tu galīgi ni un ni, nu tad nav sevi jāmoka, bet apdomā, lūdzu, kārtīgi :)
17.12.2011 20:05 |

Reitings 216
Reģ: 02.10.2011
Pirmkārt, moralizētājas jau vienu reizi varētu atkāpties ar gaudulīgajiem video.
Otrkārt, paranoid, tā ir tava dzīve, kas mainīsies, un tikai tev ir tiesības lemt par sekojošo rīcību. Jā, šobrīd tev ir draugs, bet, lai cik skumji tas nebūtu, draugs var arī tikpat ātri pazust, un tad paliksi tu viena ar bērnu tikai ar vidusskolas izglītību. Ieteiktu kārtīgi izsvērt visus iespējamos variantus, bet nu, mana pozīcija ir skaidra.
17.12.2011 20:13 |

Reitings 664
Reģ: 29.01.2009
es ieteiktu berninju atstat, jo ta ir tik liela laime. nav Tev gadi 14, 15. un draugs grib berninju, tas tak ir lieliski! augstskolaa varesi iet ari, kad berninjsh saks iet darzinjaa un Tev bus 21, kada vaina?
bet tas tikai manas domas!
17.12.2011 20:22 |

Reitings 13796
Reģ: 23.10.2010
Lūdzu, neiespaidojies no mūsu viedokļiem, bet es laikam esmu par abortu. Zinu, kas tas ir liels grēks, bet ja vēl neesi pabeigusi vidusskolu... Nu ok, draugs priecājās, varbūt tad tā situācija ir pozitīvāka, bet jautājums kā jums ar finansēm? Ja ir pietiekami, tad varbūt ir vērts padomāt un skolu pabeigt vēlāk, arī ta jau it kā nebūtu traģēdija. Iesaku parunāt ar mammu, jo viņas viedoklis tev varētu palīdzēt, varbūt viņa būs PAR bērniņu un arī pēc tā dzimšanas tevi atbalstīs? Atbalsts noteikti ir ļoti svarīgs, tāpat kā NAUDA, jo nav vērts laist pasaule vēl vienu sīko, ko nevarēs nodrošinat un būs jādzīvojas pa pabalstiem! Un noteikti nav vērts dzemdēt bērnu, ko tu varētu visu mūzu nosodīt, ka viņa dēļ nepabeidzi skolu laikā u.t.t.

Labi, padoma par visiem apstākļiem un , lai veicas, nav jau arī pasaules gals, gan viss izdosies!
17.12.2011 20:31 |

Reitings 551
Reģ: 20.07.2009
dzemdēt bērnu, kuru pēc tam visu dzīvi nosodīt- kamooon, bērnu tak uztaisa vecāki, neprasot, vai viņš grib vai negrib nākt pasaulē, kāda vēl var būt runa par nosodīšanu. protams, ir cilvēki, kas to dara, bet loģikas nekādas.
vienmēr ir jāsaprot, ka bērns var uzrasties un ne jau no zila gaisa, tāpēc jābūt atbildīgam, neskatoties uz vecumu utt. vismaz tāda ir mana nostāja. ok, nav runa par 13, 14 gadniecēm, bet tomēr
17.12.2011 20:36 |

10 gadi
Reitings 3281
Nu manam draugam ir patstavigs darbs, normāli ienākumi. Es jau vidusskolu vēl paspētu pageigt, bet iestāšanās augstskolā gab būtu jāatliek, bet man studijas ir ļoti svarīgas :-/
Vispār mana mamma noteiktu būs pret mazā paturēšanu, viņa jau 21 gada vecumā, kad gaidīja mani gāja taisīt abortu, bet ārsti neļāva :-/
17.12.2011 20:37 |

Reitings 115
Reģ: 15.12.2011
Tātad, ja viņai ārsti būtu ļāvuši, Tevis kā tādas tagad vispār nebūtu.

Nezinu gan, bet nu ja bērna tēvs ir gatavs uzņemties atbildību, ne tikai vārdos, bet arī darbos, materiāli būsiet nodrošināti, tad izmācīties paspēsi arī pēc tiem trijiem gadiem (varbūt ka pat tik ilgi nebūs jāgaida). Protams, ja viņš nevēlētos un savu līdzekļu Tev nebūtu, tad būtu cita runa, bet tā... Es bērniņu paturētu. (t)
17.12.2011 20:41 |

Reitings 16208
Reģ: 01.02.2010
Tu esi vel tomer loti jauna,bet atkal- ne pilnigi berna prata! :-) Es iedomajos,ja virietis ir priecigs un tu tiesam vinu mili,velies palikt kopa,tad es tomer berninu paturetu!Musu laikos jau viss notiek atri! |-)
Man darba ir vairakas meitenes tava vecuma,kuram ir mazie!Man patik skatities uz tam jaunam mamminam-vinas nem tos bernelus visur lidzi, neuztraucas par katru sikumu,ka to dara tadas vecakas mammas-ta jau saka-bernu vajag jauniba :-P !Kopa ar berninu izaugsi ari pati-viegli nebus,tas tiesa!Paruna ar savu draugu nopietni par so temu-vins tads vecaks tomer! :-)
Tev ir jajut pasai,cik tu esi nobriedusi sim solim-ko saka mamma?
17.12.2011 21:07 |

10 gadi
Reitings 3281
Emmanuelle, mamma vēl nezin, es ar mammu dzīvojam katra savā pilsētā un kad viņu satikšu, ceru, ka spēšu pateikt :-/
Pati ar sirdi gribētu mazo, un tas arī tikai tāpēc, ka ļoti mīlu savu vīrieti, bet prātrs saka pretējo :-|
17.12.2011 21:25 |

Reitings 3685
Reģ: 14.11.2011
Ko mamma saka par to, ka tavs draugs ir 10 gadus vecāks?

Katrā ziņā, kad biju tavā vecumā, man tās bija vislielākās bailes-palikt stāvoklī. Arī tagad, ja paliktu tad šaubos vai bērnu paturētu.

Man žēl Tevis, tiešām šī situācija ir drausmīga. Varbūt vēlreiz izrunājies ar draugu?
Bet zini, dari tā,kā uzskati par pareizu, dari to,ko sirds liek.
Ja Tev jau ir cēli mērķi dzīvei, tad ej uz tiem ;)
17.12.2011 21:29 |

Reitings 16208
Man gribas piekrist meitenem,ka par skolu varbut tiesam nevajadzetu uztraukties...noteikti paspesi macities ari,kad mazais butu darzina!
Kadreiz bail no tas lielas atbildibas,vienveidibas sakuma-liekas viss-ar mazo dzive beigusies...bet ka jau teicu ,tagad citi laiki,iespejas.Esmu redzejusi Latvija-Riga,ka jauna mammina baro savu mazo ar kruti kafejnica...tas nevienu pat vairs neuztrauc!Ir tada lielaka briviba domasana! :-)
Es noteikti paturetu,ja virietis ari priecajas-ta ir tava nakotne-gimene!Viss parejais bus! :-) :-)
17.12.2011 21:34 |

10 gadi
Reitings 3281
zilās_ačeles manai mammai mans draugs patīk, savā ziņā viņa ir pat apmierināta, ka viņš ir vecāks, jo ir nopietnāks, gudrāks un prātīgāks :-)
17.12.2011 21:45 |

Reitings 216
Reģ: 02.10.2011
Kas rūpēsies par bērnu, ja draugs pametīs un vecāki neatbalstīs paranoid grūtniecību? Meitene ar 12. klašu izglītību paliks viena ar mazu bērnu uz rokām.
Aprunājies ar saviem vecākiem, lai zinātu vai būs vēl kāds atbalsts. Un tad, kad zināsi kādi drošības garanti tev ir, varēsi skaidrāk palūkoties uz situāciju. Raugies uz notiekošo racionāli un paturi prātā visus iespējamos variantus, nevis tikai ceri uz labāko iznākumu.
17.12.2011 21:45 |

Reitings 16208
Es sapratu,ka draugs velas mazo-liekas tads pratigs viritis-ir apdomajis situaciju,ja velas...Tomer visadi gadas pec berna dzimsanas -tas tiesa...Domasim pozitivi! :-)
17.12.2011 21:53 |

Reitings 252
Reģ: 29.07.2011
Nu nezinu, es esmu pret abortiem, bet tas ir tikai mans viedoklis, es piekritu tam meitenem kas saka ja tu būtu palikusi stāvoklī kad tev bij 14 vai 16 nu kad pati vel esi bērns ,tad jau jā...man pašai bija tādi uzskati kādreiz, nu man ir 21 un arī ar draugu sen esu kopā un ja es paliktu stāvoklī noteikti paturētu, vienkārši iedomājies kā tu vari atņemt dzīvību cilvēkam, katram ir tiesības dzīvot...
Mana draudzene arī šovasar pabeidza 12klasi stāvoklī būdama, puisis viņu pameta,jo gribēja lai viņa taisa abortu... viņa atteicās viņš aizgaja pie citas...
Fakts ir tajā ka izmacīties paspēsi,bet nu tas jau paliek tavā ziņā.. 8-)
17.12.2011 21:53 |

Reitings 172
Reģ: 26.08.2011
Nu.. Ļoti avcīs iekrita teikums, ka ar sirsniņu Tu mazo gribētu. Tad, ja izlemsi par abortu, tad saprātam vairs nebūs NEKĀDAS nozīmes. Manuprāt, Tev to pārdzīvot būs neizsakāmi grūti, kā tad ja Tu vispaŗ nekad un ne pa rko negribētu beŗnus, ja Tev tie riebtos utt. Ja Tev sirsniņā ir doma - es gribētu bēbi. Tad šādā veidā no viņa atvadoties būs smagi.
Komentāros gan ļooooti dramatiski tiek pasniegts variants par to, kā būs, ja paliksi viena. Tikai ar vidusskolas izglītību ar bērnu uz rokām. Ja esi mērķttiecīga (un pēc Tava ieraksta un komentāriem, spriežu, ka tās Tev netrūkst), tad Tu nepazudīsi arī gadījumā ja paliksi "pilnīgi viena visā pasaulē ar bēbi". Pirmkārt, neticu, ka tā tas notiks (ja arī mamma tagad nebūs starā par gaidāmo mazbērnu, neticu, ka viņa ir tāds "mežonis", lai galu galā paziņotu, ka esi viņu pievīlusi un atstātu vienu). Otrkārt, Tavs vīrietis arī vairs nav puišelis, un ja viņš šobrīd ir priecīgs - tad domāju, ka apzinās, ka tā nav kucēna iegādāšanās, bet milzīga atbildība. turklāt, ja viņš tik tiešām to vēlas, un Tu tomēr izlemsi apr abortu - visticamāk jūsu attiecības ar to arī izbeigsies. Treškārt, SASODĪTS, ja esi tik nopietni nospraudusi sev mērķi par izglītību un eis tik sparīga ceļā uz to, tad arī vislielākajos kaisles mirkļos nedrīksti aizmirst par to, ka Tev pašai jāpieliek vislielākās pūles drošības garantēšanai (mazulis, kas Tevī attīstās Tev no iekšpuses tak ar cirvi nepiedraudēja, lai taisi to :-D . Ceturtkārt - varbūt tas nav Tavs veselais saprāts, kā saki, bet vinekārši bailes no tā, ka ģimenē neviens tam šobrīd nebūtu gatavs..?!

Protams, ka tas ir tikai un tikai mans subjektīvais viedoklis, kas izriet no maniem dzīves principiem un uzskatiem. Es pati arī vēl mācos un esmu "bez pamata zem kājām", tādēļ saprotu Tavu uztraukumu. Un tomēr - neesi tak šobrīd galīgā bezizejā, pamesta, bez maizes uz galda (un nevaram visu mūžu dzīvojot, prātuļot - nu jā, bet viņš mani var pamest utt,utt., Tu taču esi attiecībās un pati jūti - ir vai nav kopdzīvei nākotne.)
Ufff, izplūdu :-D

Katrā ziņā - ceru, ka kāāāāārtīgi visu apdomāsi! Jebkurā gadījumā - novēlu visu to labāko Tev un lai veicas!! :-)
17.12.2011 22:15 |

Reitings 172
Reģ: 26.08.2011
P.S. Atvainojos par kļūdām, kas ieviesušās manā komentārā..
17.12.2011 22:18 |

Reitings 290
Reģ: 06.02.2011
Meitene, tik nopietnus lēmumus nevar pieņemt ar portāla palīdzību. Pie velna visus-"netaisi abortu" vai "taisi'.
Parunā ar savējiem, esi godīga pati pret sevi.
Jo pagaidām izklausās,ka bērnu gribi par prieku viņa tēvam..
bet Tu būsi tā,kas ar šo bērnu dzīvos visu dzīvi, Tev ir jāsaprot, cik tas ir nopietni.
17.12.2011 22:18 |

Kārtot pēc: jaunākā, vecākā

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits