Tādā klasiskā Itāļu cienīgā Risotto kopsalikums ir ar baravikām, ēdiens rudens sezonai, manā pusē visu ziemu pieejams, līdz ar to arī ziemas ēdiens.
Pagatavošana kā jau klasiskam itāļu risotto,rīsi tiek apcepti kopā ar smalki sagrieztiem sīpoliem, ķiplokiem un baravikām olīveļļā.Tiek pievienota glāze baltvīna, kad baltvīns ir iztvaikojis, pievieno karstu buljonu, lēnām maisot . Turklāt kā pamatu lai ir izdevies labs risotto, ir jāizmanto atbilstoši rīsi, kas domāti šā ēdiena gatavošanai, visi nederēs, katrā ziņā ne lai būtu izdevies risotto. Kad buljons gandrīz iztvaikojis, kā punkts uz I nāk mazliet sviests,un protams pētersīļi, pasniegt karstu pārkaisītu ar parmigiano sieru. Voilā