Agrāk mamma pie plīts nelaida un nerādīja kā TO dara?
Elementāri, apcep sīpolus, burkānus ar garšvielām un tomātu pastu. Otrā trauciņā atšķaidi miltus ar ūdeni, tad sajauc visu kopā. Sautējamā traukā, var vnk. katlā saliec tīteņus aplej ar šo jēlo mērci un liec cepeškrāsnī, viss.
Backy-mani, piemēram,mamma nelaida, jo viņa bija pietiekami nogurusi no darba, negribēja, lai es kaut ko vēl vakariņās sabojāju,ja nesanāks. Ja vajadzēšot, pati iemācīšos, tā nu tagad mācos pati,un ar katru dienu mācos ko jaunu, Tā kā nav viss tik elementāri,un googlē meklējot padomus, tie ir ļoti dažādi, ka apjūc, nezinot kā labāk. Piemēram es tādās reizēs uz "čuju" taisu, un parasti sanāk varen labi. :-)
Es taisu tā- > malto gaļu sajauc ar rīsiem, kāpostu ieliek katlā un tā kā vāra, lai lapas var smuki noņemt, gar kacenu iepriekš iegriežot, lai var noņemt tās lapas. Sataisām tītenīšus un liekam uz pannas apcept. Tad sautējamā katlā (vai parastā) ieliekam burkānus, ķiplokus, citas garšvielas (es sīpolus nelieku, jo negaršo), iepriekš tos apcepot. Tad saliekam tītenīšus, uzlejam ūdeni, es tālāk pielieku arī krējumu un Pūres adžiku. Sutinās līdz mīksti. Sanāk pikanti un ļoti garšīgi (l)
shoko_fan
Man bija līdzīgi, kad sāku dzīvot kopā ar puisi, tad kopā gatavojām un es no viņa mācījos, viņam pavāra izglītība, un bija ēdieni, kuros es viņu situ pušu 8-) Tā kā...neko nenožēloju, ka ātrāk neko nedarīju, visam savs laiks, mans laiks ēst gatavošanā sākās no 19 gadiem un tagad 2 gadus pati sev taisu garšīgas ņammas (l)
kāpēc uzreiz tā? man nemaz nebija vēlmes to darīt, bet tagad,kad vajag,tad arī daru un pati mācos, un patīk. ja mamma būtu spiedusi mācīties,tad nepatiktu vēl vairāk.
Mademoiselle!, ir, ir tur tie komentari taaadi. :-D Bet nu vismaz ik pa solim, lai saprast var.
Un man ari vairak berniba gribejas ara paskriet, neka pie plits stavet. Bet, nu nekas jau nav ar to pazaudets. Mate Google visu iemacis! :-D