autovaditajas :)

10 gadi
Reitings 3281
Reģ: 18.01.2011

Man tāds konkrets jautajums, cik daudz jums bija nepieciešamas brauksanas reizes, lai varetu nokartot bruksanas eksamenu? :-)

Nu jā, būtu labi, ja pateiktu, vai bija iepriekšēja pieredze.. :-)

es tagad esmu braukusi tris reizes, bet liekas, ka nekad neiemacisos pilniba izjust masinu :-/

15.09.2011 21:45 |

Reitings 6245
Reģ: 19.08.2009
Nobraucu tikai obligātās stundas (tajā laikā bija 10) un uzreiz uz eksāmenu.
Pieredzes nebija vispār, sāku no nulles. Bet mans ex man deva braukāt, kā vien bija iespēja, tas man labs treniņš starp braukšanas stundām bija!

Katrā ziņā izmanto katru iespēju sēsties pie stūres un vizināties! Nekas nevar būt labāks par pieredzi!
Lai veicas :)!
20.08.2013 21:50 |

Reitings 1806
Reģ: 18.08.2013
Sāku praktiski no 0 (šur tur tā pat pa mazpilsētas ceļiem biju pabraukusi, bet to es neskaitīju) un braukšanas bija ļoti daudz, ap 35..arī likās ka nekad līdz tiesībām netikšu..pat kad tiešām tiku līdz eksāmenam, pat tad man bija bail ka nebūs..un nebija arī :D noliku tik ar ceturto reizi :D bet nu tur bija čalīc kas nenolika pat ar septīto reizi :D
20.08.2013 21:52 |

Reitings 2804
Reģ: 07.10.2012
Braucu kādas 23x. Braucu es pirms autoskolas jau salīdzinoši labi, izbraukāju tuvās pilsētas. Taču sanāca tik daudz, jo regulāri ņēmu braukšanas, nedēļā 2x, lai ātrāk tiktu pie rezultāta. Bet nesanāca tik ātri, jo instruktors juta, ka varu maksāt, kāpēc gan nepabraukāt ilgāk. To sapratu pēc tam, kad tētis, satiekot instruktoru, pajautāja, kad tad beidzot mani laidīs pie eksāmena. Nākošājā dienā instrukors brīnumainā kārtā nekasījās, uzslavēja mani un atļāva pieteikties eksāmenam. Noliku ar 1x, vienīgā kļūda - neiekļāvos satiksmē, braucu lēnu un prātīgi :D
20.08.2013 22:07 |

Reitings 381
Reģ: 07.07.2013
man jau ir ap 60x. Nezinu precīzi, jo neskaitu. Instruktors man riktīgs slaucējs. Bet nu man mērķis arī bij nevis pēc iespējas ātrāk nolikt tiesības un pēc tam raustīties pie stūres, bet visu lēnām un ar pārliecību. Tagad braucu ļoti droši, vēsi, ķļūdu jau labu laiku braukšanās praktiski nav. Ap 20.braukšanu sāku jau justies droši, bet tikai ap 30to reizi mani palaida pāri tiltam un 35ajā tikai figūras. Eksāmenu liku jau 2vas reizes, pagaidām nav nolikts, vienkārši nepaveicās.
20.08.2013 22:10 |

Reitings 541
Reģ: 15.02.2009
Paranoid, man traki gāja ar autovadītājas apliecības dabūšanu. Nudien! Es nepārspīlēju. :D Es jau biju gatava padoties, kad pofigismā aizgāju uz braukšanas eksāmenu, pēc kura man inspektors sacīja: "Vai, pilnīgi var redzēt, ka Jums ļoti patīk braukt!". :D Labi, ka es sēdēju. Kaut ko tādu es negaidīju dzirdēt...
20.08.2013 22:12 |

Reitings 1806
Zebiekste99
tik vēlu tikai figūras? Tas nav normāli, jo figūras parasti ņem jau no paša sākuma lai var paralēli iemācīties.
20.08.2013 22:15 |

Reitings 381
Matilde, jap.. Nu kā jau teicu, instruktors tāds naudas kārs :D bet nu es ļaunu prātu neturu, jo tagad braucu bez problēmām :)
20.08.2013 22:17 |

Reitings 479
Reģ: 04.07.2013
rugetta, varbūt ir iespēja padalīties ar šīs feinās instruktores kontaktiem ? :)
20.08.2013 22:21 |

Reitings 541
Man figūras mācīja braukt īsi pirms braukšanas eksāmena CSDD. Ātrāk nē.
20.08.2013 22:22 |

Reitings 381
Sjelo, padalies ar pieredzi :D Cik nobrauci, cik x liki eksi? :D Mani vnk tagad sāk mākt arī riktīgs besis, bet nu tiesības jādabon :D
20.08.2013 22:24 |

10 gadi
Reitings 5181
Reģ: 29.01.2009
Johaidī, pat neatceros! :D

Zinu,ka braukšanu sāku kaut kur septembra pirmajā pusē. Tā kā biju pilnīga nulle, tādēļ ar noteiktām obligātajām braukšanas stundām man nepietika. Divreiz nedēļā braucu.... Bet cik reizes kopā man sanāca - tiešām neatceros. Atceros tik to, ka pirms CSDD braukšanas eksāmena naktī bija negaidīti uzsnidzis daudz sniega, un tā bija pirmā reize, kad braucu ziemas apstākļos. Stress x2 :D
20.08.2013 22:25 |

Reitings 6245
Reģ: 19.08.2009
Zebiekste99,

Tu brauc bez problēmām un kļūdām, bet eksāmenu nevari nolikt?! .. kaut kas te neštimmē!
Tad jau Tu tomēr vēl nebrauc labi, ja jau divas reizes nenoliec :)
20.08.2013 22:29 |

Reitings 1012
Reģ: 20.08.2013
Tas atkarīgs arī no instruktora :D Es braucu kādas 20h (sāku no nulles) un eksāmenu liku 3x. Godīgi sakot, tajās eksāmena reizēs iemācījos vairāk nekā kopā ar instruktoru. :D Viņam jau patika iedzert kādu sidriņu pa ceļam, nopirkt gaļu, aizvest uz savām mājām, nopirkt vēl kaut ko. Jutos kā taksists :D Un vēl... Latvijas Radio 2 uz max un logi vaļā :D džīzas :D

Jā, mani papildus mācīja arī tētis :) Tā ka tas laikam individuāli :)
20.08.2013 22:31 |

Reitings 1806
Zebiekste99
Neuztraucies, tu noliksi. Man arī gāja traki ar eksāmeniem. pirmajā reizē netiku pat galā ar figūrām, vienkārši netiku pāri tai stulbajai estekādei :@
20.08.2013 22:31 |

Reitings 541
Mīļā Zebiekste99! :)

Man nav kauns pastāstīt par to laika periodu, kad mācījos braukt ar mašīnu. To es viennozīmīgi apzīmogošu ar vārdu "Dizāsters un Katastrofa". :D Es tiesības dabūju tikai ar (uzmini nu :D) 6.reizi!!! :D Man galīgi negāja. Es tiešām nezinu, vai tam visam ir saistība ar to, ka tas bija pašā ekonomikas krīzes plaukuma periodā, bet jebkurā gadījumā tieši tanī laikā kārtoju braukšanas tiesības. ;) Skolas eksāmenu es nokārtoju uzreiz. Tas bija OK. Ar braukšanas instruktoru nekādi negāja. Un ko brīnīties,... vēlāk uzzināju, ka viņu bērnībā tēvs lamājis un pret viņu bijis dikti stingrs. ;) Beigu beigās es no viņa atteicos, jo viņš mani tikai nepārtraukti dzenāja pa Torņakalnu, es pa centru vispār nedabūju braukt. Viņu es nolēmu atstāt tanī brīdī, kad šis man pateica, ka mani vairs neņems pretī par auto skolas akcijas summu, proti, 10 LVL 90 minūtēs. Tad man auto skolā iedeva otru instruktoru, uz kuru sākumā es nedaudz apvainojos, jo viņš par mani smējās, kad pateicu, ka mācos braukt ar mašīnu un TIKAI pa Torņakalnu jau 8 mēnešus!!! Tagad par to es tikai smejos. :D Bet tanī laikā tas bija sāpīgi, ka šitā kāds ierēc... :D Bet šis instruktors beigu beigās bija baigi labais! :) Man patika. Varbūt tāpēc, ka viņš pie visa piegāja ar smaidu. :)
Un par tiem braukšanas eksāmeniem... ak, šausmas! :D Kad es izkritu 5.reizē, braucot atpakaļ uz CSDD, es pajautāju, lūk, ko: "Cik ir lielākais skaits, ko kāds ir kārtojis, lai dabūtu tiesības?" :D Stulbs jautājums... Inspektors uz mani paskatījās un sacīja: "Es ceru, ka Jūs nedomājat to pārspēt!" Es neatlaidos un turpināju tincināt. Beigu beigās viņš man pateica, lūk,ko: "125 reizes!". :D
Pēdējā reizē es biju pilnīgi bez emocijām. Biju pārliecināta, ka atkal nenolikšu un ka uzstādīšu 126 reižu rekordu. Bet, kā par pārsteigumu, es noliku. Inspektors man teica, ka varot redzēt, ka man patīkot braukt ar mašīnu. Pilnīgas dumības! :D Man tanī laikā vēmiens nāca no braukšanas. Godīgi! Viņš tā domāja, tāpēc ka nobraucām 40 min eksāmenā. Un kāpēc? :D Tāpēc, ka es nekādi nevarēju iekārtoties citās joslās, jo Rīgas dullie šoferi mani nekur nelaida. Līdz ar to es izbraukāju visu maskačku un citus kreisos rajonus. :D
Tanī laikā visu vēl vairāk sarežģīja tas, ka manas draudzenes jaunākā māsa par mani iesmēja. Teica, ka šādi mācās braukt totālākie lūzeri. :D Un ar ko tas beidzās? Ar to, ka draudzenes māsa pati lika n-tās reizes līdz dabūja braukšanas tiesības. :D Tikai toreiz es biju gudrāka, jo arī esmu vecāka, tāpēc nesmējos par viņu, bet gribējās, ja tā pa nopietno. :D

Tu, mīļā sirds, tiksi galā! Esmu par to pārliecināta! Ja jau es noliku, tad neticu, ka Tu esi sliktāks eksemplārs par mani. :) Būs labi! ;) Degunu augšā!
20.08.2013 22:54 |

Reitings 541
Zebiekste99 - Kurā autoskolā mācies? Es biju CREDO. :D
20.08.2013 23:00 |

Reitings 381
Sjelo, tūlīt Tev taps vēstule :D
20.08.2013 23:04 |

Reitings 7408
Reģ: 06.05.2013
Lai vadītu automašīnu Rīgā, vajag stiprus nervus, nedaudz bezkaunības un diezgan plašas slāvu mātes slavināmo tekstu zināšanas. Citādi nekur netikt. Bet nekas, ja nav bail no pašas mašīnas, pārējo jau pieslīpēsiet.
Man laikam bail tā pa īstam braukt ir bijis divreiz - pirmoreiz tad, kad nebija ne jausmas, kā tas metāla gabals vispār var kustēties, otrreiz tad, kad tiesības jau bija kabatā, bet braucu pirmoreiz pati - bez instruktora vai drauga. Tagad tas viss ir sadzīves sīkumi, ir bijuši sodi arī par agresīvu braukšanu... :)
20.08.2013 23:05 |

Reitings 381
Matilde, Tu braukšanās ar 5o golfu brauci? Man ar bij problēmas ar pierašanu pie 6ā golfa, sajūgs tāds.. jutīgs.. Ar 2.x noliki? :)
arieta, pirmajā reizē vnk nepieradu pie mašīnas, jo visu laiku braukāju ar pavisam citādāku, 2.reizē situācija bij diezgan strīdīga..
Alexxa, pilnīgi piekrītu Tevis teiktajam :)
20.08.2013 23:10 |

Reitings 1806
Zebiekste99
Braukšanas man vispār bija ar peuguet universālu, bet nu vismaz dīzelis..a ar to eksāmena golfu man vispār likās kā ar tādu var pabraukt :D bet nu 4tajā reizē kad liku jau biju pieradusi
:D
20.08.2013 23:16 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits