Attiecības ar citas rases cilvēku

 
Reitings 64
Reģ: 30.10.2021
Vecrīgā pirms kāda laika redzēju baltādainu mammu, kas ar savu brūno, sprogaino bērniņu (iespējamo tēti gan tur neredzēju) sarunājās tīrā latviešu valodā - nedaudz sireāli, bet nenoliedzami interesanti. Kāds ir jūsu viedoklis par un pieredze attiecībās ar citu rasu pārstāvjiem? Vai tas ir pieņemami vai drīzāk nosodāmi, kādi apsvērumi par un kādi pret?
25.11.2021 23:51 |
 
Reitings 32
Reģ: 19.11.2021
Ādas krāsai nav nozīmes.Ne šodien.ne 2021.ja kādam ir aizspriedumi,tad tas jau ir rasisms.Domāju,ja puisis ar citu etnisko izcelsmi ir dzimis piem Latvijā,uzaudzis te,zina valodu tradīcijas tad ir daudz vieglāk.bet ja satiekas ar puisi,kas pie dzīvo Eiropā 5 gadus un ir no Irākas,vai Sudānas domāju,ka agrāk vai vēlāk būs konflikti,domstarpības.Principā par visu.Sākot ar ēdienu,reliģiju,sievietes lomu ģimenē,sabiedrībā un t.t.par bērnu audzināšanu.Viss atkarīgs no tā,kā inegrējies attiecīgā zemē.ne visi iebraucēji Eiropā akceptē esošo kārtība,likumus,sievietes/sievas lomu.
26.11.2021 10:44 |
 
Reitings 104
Reģ: 24.11.2021
Kāpēc, lai ādas krāsai būtu kāda nozīme un reliģijai.

Es nezinu pati reliģijai nesekoju, bet ir pazīstamas divas kristiešu ģimenes kuras daļēji ir rasisti un ir minējuši ja kāds no ģimenes bērniem tiktos ar citas rases pārstāvi tad tiktu bez maz vai izraidīti no ģimenes.
Arī YouTube esmu skatījusies video kur agrāk Amerikā baltie kristieši kultivēja rasismu. Tāpēc jau ir melnādaino kristiešu baznīcas un balto atsevišķi.
26.11.2021 09:55 |
 
Patīk
Reitings 5042
Reģ: 17.04.2020
Kāpēc, lai ādas krāsai būtu kāda nozīme un reliģijai. Ļoti daudzas valstis, kā piemēram, Gana, Kamerona, tur pārsvarā ir kristietība, kultūra ir tuvu mūsu, jā tālu no Latvijas un Eiropas, bet es vinus saucu par Āfrikas brāļiem un māsām, jo uzskati par pasaules kārtību ir ļoti tuvu man, valsts iekartas problemas tās oašas, morāles un ētikas modelis tas pats. Augumā gari, atlētiski, dzīvespriecigi, krāšņi un skaisti cilvēki man vienmēr izdevies izveidot labus kontaktus un ir ļoti daudz labu draugu, tieši kā bro and sis. No attāluma izveidojusi patīkamus kontaktus ar viņu radiem Ganā. Skandināvijā starp vietejiem uzskats, ka vientuļās sievietes brauc uz Ganu atrast jaunu vīrieti. Kkā stulbi izklausās, kā reklāma. 😄 Kamēr vīrieši dod priekšroku taizemietēm un filipīnietēm, kuras ir pozitīvas un ļoti strādīgas. Eritrejieši ari kristieši, tik gaišāki nedaudz un īsāki. Kongo īsaki un tumši, ari kristieši. Gari augumā ir Somālieši un Sudānieši, bet tie vairāk musulmaņi. Vēl arābi. Es arī arābus zinu ļoti lielus džentelmeņus, kuri spēj uzturēt pat harēmu, un teikt, ka latviešu daiļava neviena nekad nepiekristu būt 5 draudzene, nu nevarētu apsolīt. Ja es būtu single, es noteikti primari skatitos uz rakstura īpašībām, ādaskrāsai nepievērstu uzmanību. Kā tu kā kristiets vari noliegt citu kristieti, tikai tapēc, ka ir tumšādains? Bet viedoklis rodas no mūsu pieredzes, ja nav pieredzes, tad no mītiem un izdomātiem pieņēmumiem.
26.11.2021 08:33 |
 
Reitings 104
Reģ: 24.11.2021
Kas tur nosodāms? Ja esi rasists tad no sākuma vajag apmeklēt kādu speciālistu un izrunāt.
Neviens jau nav tīrs baltais cilvēks. Visi esam cēlušies no tāliem senčiem, kas bija ar tumšu ādas krāsu.
Man nav nekādu aizspriedumu. Nesaprotu kāpēc reliģiskiem cilvēkiem ir aizspriedumi. Vai tad dievs nemīl visus kuri nav geji neatkarīgi no ādas krāsas? 🤔😂 (p.s. Nekas nav pret gejiem, nesaprotu reliģijas loģiku dažkārt)
Ja es satiktu citas ādas krāsas vīrieti, iemīlētos, tad nepamestu viņu dēļ rases.
26.11.2021 06:28 |
 
Reitings 312
Reģ: 29.04.2021
nenosodu citus, kam tādas attiecības. Ja patīk, tad patīk, neko sliktu nesaskatu. Bet pati gan nevarētu nekādā gadījumā, vnk nesaista
un viss. Pat ja runātu perfekti latviski. Lai gan ar savas rases ārzemnieku arī nevarētu veidot attiecības, jo nav tik perfekta neviena svešvaloda, lai sarunātos ikdienā normāli.
26.11.2021 03:08 |
 
Reitings 772
Reģ: 23.08.2016
Problēmas var radīt kultūru un reliģisko uzskatu sadursme. Tas mani viennozīmīgi nostopētu. Ādas krāsa kā būtisks faktors ir pliki aizspriedumi.
Atceros, ka skolā mācījā - jo lielāks gēnu sajaukums, jo labāk. Esmu dzirdējusi, ka jaukto rasu bērniņi ir vidusmērā talantīgāki. Cik tur taisnība, nezinu. Skaisti gan!
Domāju, ka veidot ģimeni ar citas rases pārstāvi nav nekas īpašs, ja vien pāris ir uz viena viļņa, sakrīt uzskati būtiskos jautājumos, ir līdzīgs socioekonomiskais fons. Atvainojos par izteicienu, bet skumji dzirdēt, cik bieži zeltenes aplaužas ar ''Nigērijas prinčiem''. Partnera izvēlē tomēr jābūt tālredzīgam.
26.11.2021 00:09 |
 
Reitings 14
Reģ: 21.11.2021
Vienas nakts sakars ar melno skaitās? Cilvēks kā cilvēks, ir forši.
26.11.2021 00:02 |
 
Reitings 161
Reģ: 23.09.2021
Kā kaut kas tāds vispār var būt nosodāmi?
Cilvēki iemīlas, satiekas, veido ģimeni. Galvenais, lai laimīgi un ir abpusēja cieņa. Vienalga vai balts, melns, dzeltens vai rozā.
25.11.2021 23:57 |
 

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!
   
vairāk  >

Aptauja

 
Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits