Vakariņas

 
Autorizēts lietotājs10 gadiPatīkModerators
Reitings 10492
Reģ: 29.01.2009
Klačas pār pārēm, bet pie plīts mums, meitenēm, dažreiz arī patīk :) Varēju reanimēt kādu veco diskusiju, bet varu sākt arī jaunu.
Tad nu.. ko gatavojam?!
Sākšu ar sevi.
Šim vakaram Tom Kha zupa, priekš rītdienas: sutināti vistu stilbiņi ar melnajiem rīsiem.
29.09.2021 19:32 |
 
Reitings 454
Reģ: 18.05.2016
man bija vārīti kartupelīši ar sviestiņu un skābēti kāposti, vnk labākais combo! bombiski :D
06.10.2021 14:01 |
 
10 gadi
Reitings 3675
Reģ: 29.01.2009
Jā, ir pelmeņu zupa! :) Par tādu laikam zina tikai kurzemnieki 🤭
Nekas jau tur tāds, vnk pelmeņus vāra buljonā, beigās oieliek dilles un lociņus. Ēd ar krējumu. Ļoti vienkārši, bet arī ļoti gardi! :)
06.10.2021 13:53 |
 
Reitings 90
Reģ: 01.10.2021
Ir tāda pelmeņu zupa?
Man būs rīsu wok nūdeles. Mīlu vok. Bet ne to, ko LV restorāniņi piedāvā. really crazy about this food. Varat arī pajautat recepti, ja kādai vajag.
06.10.2021 12:46 |
 
10 gadi
Reitings 3675
Reģ: 29.01.2009
Šodien būs pelmeņu zupa! 😊
06.10.2021 12:41 |
 
Autorizēts lietotājs10 gadiPatīkModerators
Reitings 10492
Reģ: 29.01.2009
Atkal maltās gaļas bumbiņas :) Pāri palikušās, kuras jau bija sagatavotas no svaigās masas, bet tovakar neietilpa vienā pannā, vienkārši pacepināju uz pannas (sanāk kā kotletītes, bet bumbiņas) un pa virsu sametu rukolu. Plānots ēst ar gatavo siera mērci un vārītiem dārzeņiem.
06.10.2021 11:12 |
 
Autorizēts lietotājs10 gadiPatīkModerators
Reitings 10492
Reģ: 29.01.2009
Šovakar top maltās gaļas bumbiņas tomātu mērcē (kā pamatu ņemu šo recepti: https://www.delfi.lv/tasty/receptes/suligas-galas-bumbinas-tomatu-merce.d?id=47162353) ar kartupeļu biezeni.
04.10.2021 19:16 |
 
Patīk
Reitings 77
Reģ: 07.07.2018
Gulašs ar kartupeļu biezeni un burkānu salatiņiem
03.10.2021 21:26 |
 
Reitings 2670
Reģ: 17.01.2021
Vakar vakariņās slinkais variants - iemarinētu vistiņu, uz cepešpannas uzliku dārzeņus, vistu pa virsu un cepu līdz vista gatava
03.10.2021 20:40 |
 
Autorizēts lietotājs10 gadiPatīkModerators
Reitings 10492
Reģ: 29.01.2009
Šovakar priekš rītdienas sautēts lasis ar vārītiem dārzeņiem un siera mērci (mērce gatavais maisījums, kurš tikai jāuzsilda).
03.10.2021 20:27 |
 
10 gadi
Reitings 3675
Reģ: 29.01.2009
Šodien vakariņās makaroni ar siera mērci un tītara fileju medus-sinepju mērcē.
Saldajā - kabaču braunijs.
03.10.2021 20:20 |
 
Autorizēts lietotājs10 gadiPatīkModerators
Reitings 10492
Reģ: 29.01.2009
Ko gan piektdienas vakarā vislabāk darīt?!, ja ne pastāvēt pie plīts :D
Jā, pati par sevi brīnos. Tad nu šobrīd top vistas zupa. Tā vien liekas, ka nekā jau sarežģīta, bet gribējās pēc receptes. Pielietoju šo: https://receptes.tvnet.lv/recepte/13202-vienkarsa-vistas-zupa-ar-makaroniem-un-darzeniem
01.10.2021 21:16 |
 
Reitings 1
Reģ: 01.10.2021
Man nepatīk pavadīt daudz laika gatavojot. Ko jūs domājat par šādām receptēm? https://adilcbd.com/lv/news/cooking-with-cbd-oil-2/ Atradu un ieinteresēje. Būs laikam jāpamēģina. Man liekas ir forši pamēģināt ,ko jaunu. Tad kad, pamēģināšu , uzrakstīšu savu pieredzi.
01.10.2021 15:13 |
 
Reitings 4759
Reģ: 22.10.2020
Man šodien "makaroni po flocki", bet manā gaumē.
Pannā ieleju eļļu, pievienoju sviesta piku. Tad uz rīves sagriežu smalkās ripiņās trīs lielus sīpolus, veselu ķiploka galvu un veselu čilli piparu. Visu lieku pannā pakāpeniski - sīpoli, ķiploki, čilli. Apcepu līdz nedaudz brūni. Tad pievienoju klāt 1 kg malto cūkgaļu (var noteikti likt jaukto, vai liellopu, bet es neēdu liellopu). Cep, maisa, pievienoju garšvielas: sāli, piecu piparu maisījumu, ķimenes. Kamēr cepjas, tikmēr sagriežu dārzeņus kurus likšu vēlāk klāt. Sarīvēju burkānus. Sagriežu papriku strēmelēs - dzeltenu, sarkanu, zaļu, oranžu. Sagriežu cukini strēmelēs. Saļo zirnīšu pākstis, ja saldētas, pirms tam atsaldēju. Tad pie apceptās cūkgaļas lieku klāt pakāpeniski dārzeņus, vispirms burkānus, tad papriku, tad cukini un zaļos zirnīšus. Visu nedaudz pasautē kopā ar gaļu. Paralēli uzvāru labu pastu - penne, man vislabāk garšo Barilla penne. Kad pasta "Al Dente", nokāšu ūdeni un pievienoju apcepto gaļas/dārzeņu masu. Samaisu un vualā. Baigi garšīgi. Klāt uztaisu svaigos salātus: rukola, salātlapas, redīsi, vārītu biešu strēmeles, mazie tomātiņi, gurķi strēmelēs un to visu apleju ar olīveļļu, svaigi spiestu citronu, sāli un pipariem. Un klāt, protams, sarkanvīns no Gruzijas.
Par cik man patiesībā besī gatavot ēst, parasti taisu tā, lai viens ēdiens manās mājās priekš vakariņām pietiktu uz trim dienām, jo brokastis un pusdienas katrs ēd pa savam, kāds mājās, kāds darbā, kāds pa ceļam uz.. Nākamajā dienā uzsildu šo uz pannas, ir pat garšīgāk nekā pirmajā dienā. 🙃
30.09.2021 17:59 |
 
Reitings 3481
Reģ: 28.12.2018
Scandinavian @ 30.09.2021 17:28
Tikko uztapa nūdeles ar nelobītajām garnelēm, sēnēm, zaļumiem (lociņi, pētersīļi) un treknumam klāt Alpro sojas izstrādājums kulinārijai (šo lietoju ēdieniem, kur kādreiz liku saldo krējumu).

Cik garsigi izklausas.🤗
30.09.2021 17:48 |
 
Autorizēts lietotājs10 gadiPatīkModerators
Reitings 10492
Reģ: 29.01.2009
Tikko uztapa nūdeles ar nelobītajām garnelēm, sēnēm, zaļumiem (lociņi, pētersīļi) un treknumam klāt Alpro sojas izstrādājums kulinārijai (šo lietoju ēdieniem, kur kādreiz liku saldo krējumu).
30.09.2021 17:28 |
 
Reitings 3481
Reģ: 28.12.2018
Vel nezinu kas bus vakarinas, bet tikko uztaisiju pusdienas - Panzanella Salad. Loti garsigi. 😋
Vakarinas viss drizak taisisu Peanut Butter Chickpea Curry.
30.09.2021 15:03 |
 
Reitings 50
Reģ: 11.03.2021
Nebūs gluži vakariņas, bet brīvdienām šis atradums noteikti noderēs - http://www.3muskatrieksti.lv/rikotas-abolu-un-bruklenu-pirags/
Neesmu liels virtuves virtuozs, tāpēc biju ļoti patīkami pārsteigta, ka pīrāgs izdevās bezmazvai kā no bildes. Gan veiksmīgi rudens veltes utilizētas, gan garšas kārpiņām prieks. 😜😀
30.09.2021 14:57 |
 
Reitings 224
Reģ: 13.01.2021
Berge @ 30.09.2021 14:38
Dārzeņu zupa ar kausēto sieru :) https://receptes.tvnet.lv/recepte/17043-darzenu-siera-zupa
Ļoti gardi sanāk arī pieliekot frikadeles. 🙂 Pati šovakar laikam šo taisīšu tikai klāt frikadeles
30.09.2021 14:45 |
 
Reitings 503
Reģ: 07.03.2016
30.09.2021 14:38 |
 
10 gadi
Reitings 6409
Reģ: 21.07.2009
Forša diskusija, vismaz jaunas vēsmas ieplūdīs, es ceru.
Lūdzu, lūdzu, lieciet pie receptēm klāt linkus uz instagramu, mājaslapām, blogiem, lai pa taisno var aplūkot sastāvdaļas ☺
30.09.2021 09:19 |
 

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!
   
vairāk  >

Aptauja

 
Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits
vairāk  >

Lietotāji online (1)